Geçtiğimiz hafta yapılan Teş-İş 9. Olağan Kongresi&[#]8217;ni değerlendiren Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, kongrede yaşanan gelişmeleri anlattı. Hasanefendioğlu, kongrede son 10 dakika içinde karşılarına adayların çıkmasının, kongrede dengeleri bozduğunu ve istedikleri gibi kongre yaşayamadıklarını söyledi.


Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (Tes-İş) Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, geçtiğimiz hafta yapılan Teş-İş 9. Olağan Kongresi&[#]8217;ni değerlendirdi.
Hasanefendioğlu, kongreye Tes-İş Genel Sekreteri Mustafa Şahin ve Tes-İş Mali Sekreteri Tahsin Zengin&[#]8217;in de katıldığını belirtti. Hasanefendioğlu kongrenin tek liste halinde yapılması kararlaştırılydığını ancak, kongre günü 10 dakika içinde bütün dengelerin bozulduğunu belirterek, hazırlanan listeye farklı isimlerinde eklenmesi kendilerini zor durumda bıraktığını ve istedikleri gibi bir kongre gerçekleştiremediklerini söyledi.
Hasanefendioğlu, karşısına aday olarak santralden Şenol Ceylan adlı üyenin aday olduğunu belirtti. Kongrede Şube Sekreteri Mehmet Baş&[#]8217;ın karşısına Üyelerden Raşit Koçoluğu ve Burhan Göktaş aday oldu.
&[#]8216;Mehmet Baş&[#]8217;ın karşısına Raşit Koçoğlu&[#]8217;nun çıkması kongremizin dengesi bozuldu&[#]8217; diyen Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, şunları söylerdi: &[#]8220;Durum böyle olmasaydı ve adaylar çıkmasaydı hiçbir problemimiz yoktu. Dengelere bozuldu ve bizde istediğimiz sonuçları alamadık. Yakın arkadaşlarımızın karşısına da adaylar çıktığı için beklenmedik bir olay oldu. Ama Raşit Bey seçilemedi. Zaten 14 oy aldı ve neden aday olduğunu biz anlayamadık. Mehmet Bey bana tezgah kurdular şeklinde konuşmuş. Bu arkadaşımızın karşısına son aday çıkması kongrenin bölünmesine neden oldu. Kongrede 10 dakika içinde dengeler bozuldu diyebiliriz. Oylar eşit olarak bölünseydi ya berabere kalacaklardı, ya da Mehmet Bey seçilecekti, beklide seçilemeyecekti. Ama sonucun ne olacağı bilinemezdi. Bundan sonraki çalışmalarımız daha da hızlı devam edecek. Yeni bir döneme girdik. İki tane arkadaşımızın görev yerleri değişti. Bazı görev dağılımları oldu. Yükümüz biraz hafifledi. Ama yeni buna rağmen kongremiz iyi geçti. Delegenin dediği oldu. Delegenin verdiği karara biz uymak zorundayız. Zonguldak&[#]8217;ımıza hayırlı olsun.&[#]8221;
Tes-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, karşısına Şenol Ceylan&[#]8217;ın aday olmasına rağmen 108 delegenin desteği ile tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.
Editör: Pusula Gazetesi