Her yaz çok sayıda boğulma vakası yaşandığı için ırmağa girmenin yasak olduğu Çağlayan&8217;da geçen ay objektifimize yansıyan olumsuz görüntülerin ardından alınan bazı önlemler sayesinde farklı görüntüler ortaya çıktı. Gazetemizde yer alan haber sonrası hareket geçen belediyenin geçen yıl takılan ve bazı kişiler tarafından yerinden çıkarılarak ırmağa atılan uyarıcı tabelaları tekrar bulup yerine taktığı Çağlayan&8217;da bu kez objektiflerimize balık tutan ve araçlarını yıkayan insanların görüntüsü yansıdı.



Yasak tabelaları yerinde



&8216;Hani Çağlayan&8217;da ırmağa girmek yasaktı&8217; ve &8216;Tehlike sürüyor&8217; başlıkları ile yayınlanan haberin ardından takılan &8216;ırmağa girmek tehlikeli ve yasaktır&8217; yazılı tabelaların işe yarayıp yaramadığını kontrol etmek için Çağlayan&8217;a giden muhabirimiz Hasan Çoban gazeteye farklı görüntülerle döndü. Uyarıcı tabelaların Bartın Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ala ve beraberindeki personelle birlikte suyun içinden alınıp yerine dikilmesinin ardından Cuma ve cumartesi günü ırmağa giren kimseyi bulamayan muhabirimiz balık tutan, piknik yapan ve araçlarını yıkayan insanların fotoğraflarını çekti.



Muhabirimizin izlenimleri



İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen polis ekiplerinin de Çağlayan da düzenli kontrol yaptıkları, boğulma olaylarının önüne geçmek için ırmağa girmek isteyen çocukların ve vatandaşların uyarıldığı öğrenildi. Muhabirimiz Hasan Çoban, &8220;22 Haziran&8217;da gittiğimde Çağlayan&8217;da ırmağın içinde çok sayıda insan vardı. Bunların çoğu çocuktu. Bendin üzerine çıkarak ve yakınında suya girerek son derece tehlikeli hareketler yapıldığını gözlemlemiştim. Belediye tarafından geçen yıl takılan uyarıcı tabelalar da yerinde yoktu. Geçtiğimiz cuma ve cumartesi günü tekrar baktığımda ırmağın içinde yüzen kimseyi göremedim&8221; dedi.



İnşallah böyledir ve hep böyle olur



Gazetemizde 23 Haziran&8217;da çıkan &8216;Hani çağlayan&8217;da ırmağa girmek yasaktı&8217; ve &8216;Tehlike sürüyor&8217; başlıklı haberlerin ardından belediyenin tabelaları bulup tekrar yerine takması ve polis ekiplerinin de burayı kontrol etmeleri üzerine yasağa uyulmaya başlandığını sanıyoruz. İnşallah böyledir ve hep böyle olur. Çağlayan&8217;a gittiğimde ırmak kenarında araçlarını yıkayan, balık tutan ve piknik yapan insanlar vardı. Ben de onların fotoğraflarını çektim&8221; diye konuştu. Hasan Çoban &8220;Çağlayan&8217;da ırmağa girmek çok tehlikeli. Burada bugüne kadar çok sayıda ölümlü boğulma vakası oldu. Kimse ırmağa girmesin. Halkımız yasaklara uysun&8221; dedi.



Hemen müdahale edilmişti



Belediye Başkanı Cemal Akın, uyarıcı haberimizden dolayı gazetemize 23 Haziran&8217;da teşekkür yazısı göndermişti. Vatandaşların yaz aylarında uğrak yerlerinden biri olan Çağlayan Piknik alanında geçen yıl meydana gelen ölümlü boğulma vakalarının ardından getirilen ırmağa girme yasağına aldırış edilmediğini ve buradaki uyarı tabelalarının da yerinde olmadığını belirten haberimize teşekkür eden Belediye Başkanı Cemal Akın, gereken müdahalenin yapıldığını söylemişti. Başkan Akın gazetemize dün yazılı olarak yaptığı açıklamada şöyle demişti:



Pusula&8217;nın duyarlılığı



&8220;23 Haziran 2010 tarih ve 222 sayılı gazetenizde &8216;tehlike devam ediyor&8217; başlıklı haber yer almaktadır. Belediyemizce haber ile ilgili yapılan araştırmada belediyemizin geçen yıl can güvenliği açısından uyarı amaçlı yazılan ve Çağlayan mevkiine asılan tabelaların kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sökülerek ırmağın içerisine atıldığı tespit edilmiştir. Irmakta boğulmaların önlenmesi amacıyla ırmağa girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten tabelalar tekrar yerlerine takılmıştır. Gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim&8221;

Editör: Pusula Gazetesi