Milletvekili Köktürk, 5286 Sayılı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü´nün Kaldırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun ile KHGM makine parkında yer alan dozer, greyder, loder, kamyon, eskavatör dahil 16 bin 602 araç ve taşınırları İstanbul ve Kocaeli illerinde büyükşehir belediyelerine diğer illerde ise İl Özel İdarelerine devredildiğini hatırlattı. Köktürk, bugünlerde devam eden Zonguldak, Düzce, Bolu, İstanbul, Niğde, Erzurum, Bitlis, Malatya illerimiz dahil birçok ilimizde etkili olan kar yağışının binlerce köy yolunun kapanmasına, elektrik ve telefonların kesilmesine, sağlık ve eğitim hizmetlerinin durmasına neden olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bilindiği üzere, 5286 sayılı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü´nün Kaldırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun ile KHGM makine parkında yer alan dozer, greyder, loder, kamyon, ekskavatör dahil 16 bin 602 araç ve taşınırları İstanbul ve Kocaeli illerinde büyükşehir belediyelerine diğer illerde ise İl Özel
İdareleri´ne devredilmiştir. Geçmişte fedakar Köy Hizmetleri´nin emekçileri tarafından başarı ile sürdürülen ´Karla Mücadele´, KHGM´nin 16 Mart 2005 tarihinde fiilen kapatılması ile birlikte 2006, 2007 ve 2008 yıllarında yoğun kar yağışı ile mücadelede zafiyetler yaşanmış ve bu durum birçok can ve mal kaybına neden olmuştur."
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a cevaplaması için sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti: "5286 sayılı yasa ile ilgili idarelere devredilen araç ve gereçleri dozer, grayder, loder, kamyon, ekskavatör gibi satılığa çıkaran ya da satan idare var mıdır? Varsa, bu idareler hangileridir? İl Özel İdareleri´nden ´Karla Mücadelede´ adı altında, özel şirketlerden dozer, grayder, loder, kamyon, eskavatör gibi ihtiyaçları için kiralama yolu ile hizmet satın alan idare var mıdır? Karla mücadelede adı altında kiralama yolu ile hizmet satın alan İl Özel İdareleri varsa, bu İl Özel İdareleri hangileridir? Bu idareler, bu hizmetlerin satın alımında ne kadar bir ödeme yapmışlardır? Bu ödemelerin il bazında ve yıllara göre dağılımı nedir? KHGM´nin kapatılması ile İl Özel İdareleri´ne geçen deneyimli ve uzman personelin başka kurum ve kuruluşlarda geçici ya da asaleten görevlendirilmesi gibi nedenlerle ´Karla Mücadelede" etkisiz kalınması hükümetin KHGM´nin kapat politikasının doğru olmadığını mı göstermektedir? İl Özel İdarelerinin bütçeleri ´Karla Mücadele´ için yeterli midir? Bu yıl için karla mücadelede ayrıca bir ödenek ayrılmış mıdır?"
Editör: Pusula Gazetesi