Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Zonguldak ziyaretinde duble yol inşaatları, Mithatpaşa Tünel Projesi ve Kilimli Sahil Yolu´nda incelemelerde bulunacak. Bakan Yıldırım´ın bozuk ve tehlikeli olan Kilimli-Çatalağzı-Muslu yolu üzerinden Filyos´a gidip durumu yerinde görmesi bekleniyor.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın 11 Temmuz´da Zonguldak´a gelerek Bakanlığına bağlı alanlarda inceleme yapması bekleniyor. İstanbul´dan havayoluyla Saltukova´daki havaalanına inmesi beklenen Yıldırım, daha sonra Zonguldak´ta bir dizi ziyaretlerde bulunacak.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar´ın ısrarları sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla Zonguldak´a gelecek olan Ulaştırma Bakanı Yıldırım´ın sorunları ve yıllardır bitirilemeyen duble yolları yerinde görmesi bekleniyor. Yıldırım´ın Zonguldak´ta yerinde inceleyeceği konulardan biri de Mithatpaşa Tünel Projesi ile Asma ve Gökgöl Tünelleri olacak. Zonguldak Belediyesi´ne gelen Mithatpaşa Tüneli Projesi hakkında yerinde inceleme yapıp bilgi alacak olan Yıldırım, daha sonra tünelle bağlantısının yapılması planlanan Kilimli Sahil Yolu´nda da incelemelerde bulunacak.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın gezisi öncesi bilgi vererek; şunları söyledi:
"Biz Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım&[#]8217;ın sorunlarımızı bizzat gelip yerinde görmesini bekliyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da sorunları ve beklentilerimizi aktardığımızda Ulaştırma Bakanımıza talimat verdi. Bakan Bey´in Mithatpaşa Tüneli ile ilgili projeyi ve gerekliliğini yerinde görmesini istiyoruz.
Buradan Kilimli Sahil Yolu üzerinden Filyos´a karayoluyla gideceğiz. Sorunlarımızın yerinde görülmesi, çözümü de hızlandıracaktır. Hazırlıklarımızı yapıyoruz.
Mithatpaşa Tüneli ile ilgili olarak Zonguldak Platformu´nun yaptığı imza kampanyası ve müsteşara verilen imzalarla ilgili de birlikte bilgilendirme yaparak süreci hızlandırmak istiyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi