Gönüllü öğretmenlik yaptığı dershanedeki öğrencilerini karşıdan karşıya geçirirken kamyonun çarpması sonucu ağır yaralanan 22 yaşındaki Özlem Çubukluöz, yaşam mücadelesini kazandı. Kendine geldiğinde önce öğrencilerini soran Çubukluöz, bilirkişi raporuna tepki göstererek; &[#]8220;Ben olmasaydım o adam kaç çocuğun katili olarak yargılanacaktı" dedi.


Zonguldak Merkez Terakki Mahallesi´ndeki Cumhuriyet Caddesi´nde 30 Mayıs´ta, meydana gelen kazada, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 4´üncü sınıf öğrencisi Özlem Çubukluöz, pikniğe götürdüğü öğrencilerini minibüslere binmeleri için yolun karşısına geçirirken, kent merkezine giden Mustafa Çınar yönetimindeki 14 AP 495 plakalı kamyonetin altında kaldı.
Öğrencilerini elleriyle ittirerek karşıya geçirip olası bir faciayı önleyen, ancak kendisi freni boşalan kamyonun altında kalan Çubukluöz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde verdiği yaşam mücadelesini kazandı.

Kaza anını anlattı
Geçirdiği başarılı operasyonların ardından hayati tehlikeyi atlatan ve 3 haftalık tedavinin ardından taburcu olan Çubukluöz, dün ailesiyle oturduğu Bartın´daki evinden kontrol için aynı hastaneye geldi. Kontrolün ardından annesi 54 yaşındaki Emine, babası 56 yaşındaki Ali, ağabeyleri Ali ve Hakan´la birlikte tekerlekli sandalye ile hastaneden çıkan ve güçlükle konuşabilen Çubukluöz, kaza anını şöyle anlattı:
"Aslında o gün pikniğe gitmeyecektim, kendi sınavlarım vardı. Ama çocuklarla yakınlaşmak, oynamak, eğlenmek istedim. Çocuklar da çok istiyordu. Çocukları karşıya geçirdim. İki çocuğun yolda kaldığını gördüm. Sonra da kamyonu fark ettim. Çocukları bir an önce geçirmeye çalıştım ki onlara çarpmasın diye. Kamyon çok hızlı geliyordu. Sadece çocukların, ´hayvan gibi geliyor´ diye bağırdığını hatırlıyorum."

Önce çocukları sormuş
Hastanede kendine geldiğinde önce çocukların durumunu sorduğunu belirten Çubukluöz, "Çocukları çok seviyorum. Yeter ki çocuklar iyi olsun. Bu kazayı bacak kadar çocuk ne kadar kaldırabilirdi ki. O kadar şeyi kaldıramazlardı. O kazadan kurtulabilecek insan çok az" dedi.
Böyle bir kazanın ardından bu kadar kısa sürede ayağa kalkmasına doktorların bile şaşırdığını belirten Çubukluöz, tamamen iyileşir iyileşmez okuluna ve gönüllü öğretmenliğe devam edeceğini söyledi.
Kazadan dolayı şu anda gözünden yaş gelmediğini, esneyemediğini ve ağzının kapanmadığını anlatan Çubukluöz, fizik tedavi ile bu sıkıntıları da aşacağına inandığını belirtti.

Bilirkişi raporuna tepki gösterdi
Özlem Çubukluöz, bilirkişi raporunda kamyon sürücüsü Mustafa Çınar´ın, aracının teknik bakımını zamanında yaptırmadığından "tali kusurlu", kendisinin ise Karayolları Trafik Kanunu´nun, "Yayalar, karşıdan karşıya geçişlerini kavşak başından veya yaya geçitlerinden yapar, ilk geçiş hakkını araçlara bırakır" maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle "asli kusurlu" gösterilmesine ve sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Çubukluöz, "Raporu görünce hayal kırıklığına uğradım. Ben olmasaydım o adam kaç çocuğun katili olarak yargılanacaktı" diye konuştu.
Özlem Çubukluöz´ün ağabeyi Ali Çubukluöz ise olay günü tutulan trafik tutanakları ve olay yeri tutanaklarına itiraz edeceklerini, ayrıca eksik olan dosyanın tamamlanmasından sonra avukatları aracılığıyla mahkemeye dava açacaklarını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi