AVM´de gerçekleştirilen fotoğraf sergisine Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, THK Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, THK Pilotu Murat Tok ile vatandaşlar katıldı. Sergiyi beraberindekiler ile birlikte gezen THK Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Demire, &[#]8220;Türk Hava Kurumu´nun organize ettiği 24 vilayeti kapsayan resim sergisinin devamını Zonguldak´ta açmak istedik. Bu açılışı da festivale denk getirmek istedik. Havadan da gösteri yapılacak. Zonguldak´ı fotoğraflamaya çalışacak. Hava müsaade eder de biz de bunu yaparız&[#]8221; dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise &[#]8220;Bu gün Zonguldak´ımızın her yıl yapmakta olduğu festivalin 11. düzenliyoruz. Bu festival çok coşkulu ve eğlenceli geçerken bu yıl hem maden ocağındaki grizu faciası hem de askerlerimizin şehit olması sebebiyle buruk kutluyoruz. İşte yinede sergilerle, tiyatrolarla, söyleşilerle kültür ve sanat ağırlıklı yapıyoruz. THK, Zonguldak´ta çekim yaparak 2008 yılında Zonguldak´ı fotoğrafladı. Vatandaşlarımız bu fotoğrafları internet sitemizde görebiliyorlar. Tabi Zonguldak´ın güncel fotoğraflarını da talep ediyoruz. THK´nın başarılı bir çalışmasıdır. Zonguldak´ımız deniz açısından çok güzel görülüyor. Buna şahit olduk. Güzel bir kentte yaşıyoruz. Evimizi Zonguldak´ımızı daha iyi noktaya getirmeye gayret ediyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Sergide kullanılan fotoğrafları THK Yamaçparaşüt Pilotu Orhan Özgülbaş, Motorlu Yamaç paraşütü ile çekti. Çekimlerinde yüksek çözünürlüklü dijital kameraların kullanıldığı çalışma için, 3 kişilik ekip 3 yılda, 76 bin kilometre yol kat etti. Sergide 9 bin 500 fotoğraf arasından seçilen 150 adedi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. ´Gökyüzünden Türkiye Manzaraları´ adlı fotoğraf sergisi 25 Haziran 2010 Cuma gününe kadar gösterime devam edecek.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de sergide Pilot Murat Tok´a çeşitli hediyeler verdi.
Editör: Pusula Gazetesi