Türkiye Değişim Hareketi´nin partileşme süreci başlamadan bitti. Hareketi başlatan ve 26 Haziran´da partiyi kuracaklarını bildiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Halkımızın sesine kulak veriyor ve Türkiye Değişim Partisi´ni kurmuyoruz" dedi. İstanbul´da basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığındaki CHP´nin bir umut rüzgarı yarattığını belirterek, "Yurttaşlarımız CHP´deki değişime bir fırsat tanımak istiyor. Biz de her zaman olduğu gibi yine yurttaşlarımızın sesini dinliyoruz.
Toplumdaki bu rüzgara fırsat vermek gerektiğini düşünüyoruz. Bu koşullarda halkımızın sesine kulak veriyor ve Türkiye Değişim Partisini kurmuyoruz" dedi.
Sarıgül&[#]8217;ün bu açıklamasıyla birlikte Ankara&[#]8217;da yapılan İl Başkanları Toplantısında TDH Lideri ve temsilcilerinin CHP&[#]8217;de yaşanan değişimi görmezden gelemeyeceğini belirten 22. Dönem Milletvekili ve TDH Zonguldak temsilcisi Harun Akın&[#]8217;ın dediği sonuç çıktı.
Akın, Pusula&[#]8217;nın dünkü açıklamayla ilgili sorularına verdiği yanıtta şunları söyledi;
&[#]8220;Şu an Ankara&[#]8217;dayım. Yarın (bugün) Zonguldak&[#]8217;ta il ve ilçe yönetimimiz ile toplanıp kararımızı açıklayacağız. Cumartesi günü Ankara&[#]8217;da il başkanları toplantısı yaptık. Bu toplantıda ben partimin Sarıgül&[#]8217;süz kurulup kurulmamasında söz hakkı aldım. Bu konuşmamda da CHP&[#]8217;de yaşanan gelişmeleri ve CHP&[#]8217;deki değişime dikkat edilmesi gerektiğini, göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledim. Partinin kurulmasından vazgeçilip CHP&[#]8217;nin bu durumunu destek olmamız gerektiğini söyledim. Bu sözlerimin üzerine salonda bir tartışma yaşandı. Ama daha sonraki süreç çok önemliydi. Sarıgül Başkanımız bu anlamda toplantıda herkesi dinledikten sonra bana da bu konuda aynı düşüncede olduğunu belirten olumlu şeyler söyledi. Biz bu durumu değerlendireceğiz. Sayın Sarıgül, benim il başkanları toplantısında yaptığım konuşmayı doğrulayıcı konuşma yaptı. Süreci izleyeceğiz&[#]8221; dedi.

Şimdi ne olacak?


Kararla birlikte teşkilatlarda ne olacağı konusunda beklenti devam ediyor. Bugün Zonguldak&[#]8217;ta olması beklenen Harun Akın il yönetimi, ilçe ve belde başkanları ile bir araya gelecek. Hareketin partileşmeyip hareketin askıya alındığı anlatılacak. Bununla birlikte CHP&[#]8217;ye katılım sürecinde Sarıgül&[#]8217;den işaret beklenecek. CHP&[#]8217;den kopan Harun Akın ve ekibinin yeniden CHP&[#]8217;ye geçip geçmeyeceği merak ediliyor. Gelişmeler bu şekilde devam ettiği sürece Akın ve beraberindekilerin CHP&[#]8217;ye katılması zaman alacak görünüyor. CHP Kemal Kılıçdaroğlu ile bekleneni veremezse hareket yeniden partileşme sürecine girebilecek. Akın ve beraberindekilerin CHP&[#]8217;ye geçmesi gündeme geldiğinde bunun nasıl gerçekleşeceği konusunda henüz bir netlik yok.
Editör: Pusula Gazetesi