3. Batı Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı Zonguldak&[#]8217;ta açıldı. Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi´ndeki fuarda yöredeki yatırımcıların ürünleri sergileniyor. Vali Erdal Ata, fuar açılışında yaptığı konuşmasında 27 Haziran&[#]8217;a kadar sürecek etkinlikte birçok firmanın tanıtım imkanı bulacağını söyledi. Katılımcılar daha sonra fuarı gezerek ürünler ve firmalar hakkında bilgilendirildi.


Zonguldak 3. Batı Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı, Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi´nde açıldı. Zonguldak, Bartın ve Karabük&[#]8217;ten 47 firmanın katıldığı &[#]8216;3. Batı Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı&[#]8217;ında firmaların ürün çeşitleri yer alıyor.
Fuar açılışına; Vali Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı Başkanı Şenol Altuntaş, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, firma sahipleri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Erdal Ata, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, 27 Haziran&[#]8217;a kadar sürecek etkinlikte birçok firmanın tanıtım imkanı bulacağını söyledi.
Türkiye´nin, Cumhuriyeti&[#]8217;nin ilk yıllarında iğneden ipliğe kadar tüm ihtiyaçlarını yurt dışından karşıladığını anlatan Vali Ata, &[#]8220;Sanayileşme yolunda önemli mesafeler kat edildi. Bugün 100 milyar doların üzerindeki ihracatımızın neredeyse yüzde 90´ı sanayi ürünlerinden oluşuyor. Ülkemizin üretimde hiç sorunu yok, pazarlamayla ilgili sorunları çözersek ihracatımızı daha yukarılara çıkarmış oluruz. Devlet olarak hedefimiz 2023´de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmektir. Hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için hepimizin çok çalışması gerekiyor&[#]8221; dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, yedi gün sürecek fuarın herkese açık olduğunu ve çeşitli firmaların ürünlerini sergileyeceklerini kaydetti.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Şenol Altuntaş da, fuarların ticaretin gelişmesini sağladığını, çeşitli yöre, ülke ve farklı kültürden insanların bir araya gelerek iletişim kurdukları yerler olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin, Vali Erdal Ata, Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ile birlikte keserek fuardaki ürünleri incelediler.
Vali Erdal Ata fuarda firma temsilcileri ile tanışarak ürünleri hakkında bilgiler aldı. Bölge yatırımcısının dünyadaki gelişmelere ayak uydurması gerektiğini belirten Ata, teknolojik yenileme ve gelişmeyle birlikte firmaların daha kolay rekabet edebileceklerini söyledi.
Fuarda yapı ve inşaat alanlarındaki ürünler başta olmak üzere yer alan firmalar ise bu sayede girişimcilerin bir birleriyle tanışma ve iş yapma imkanı bulunduğunu belirterek düzenlenmesine katkısı bulunanlara teşekkür ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi