Genç kızların 6 ay boyunca aldıkları eğitim sonrasında sergilediği el işleri de büyük beğeni topladı. Her kursiyerin kendisine kalacak olan çalışmaların çeyiz olarak kullanılacağı belirtildi. Bugüne kadar açılan birçok kursiyerin sertifika aldığı kurslar sonrasında el işlerini kendisi yaparken, Bölücek köyünde kursu tamamlayan 15 kursiyer de bundan sonra kendi çeyizini kendisi hazırlayacak. Kursla ilgili olarak bir açıklama yapan Halk eğitim Merkezi Usta Öğreticilerinden Lütfiye Eken, 6 aylık dönemde kursiyerlerin büyük başarı gösterdiğini söyledi.
Eken, "Aralık ayında başlayan kursumuzu bugün itibari ile tamamlamış bulunuyoruz. Burada kurs gören kursiyerlerimizden 11´i sertifikalarını alacak. Burada Makine Nakış kursunun yanı sıra kursiyerlerimize ilkyardım, çocuk gelişimi, insan ilişkileri konusunda da bilgiler veriyoruz. Bundan sonra da kurslarımıza devam edeceğiz" dedi.
Kurs bitiminde düzenlenen sertifika törenine katılan Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kenan Özkan da açılan kursların yeni nesillere de örnek olması açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Özkan, "Kursların tamamlandığı köyler, diğer köylerimizde de kursların açılmasına vesile oluyor. Bölücek´te de açılan kursumuz tamamlandı. Burada kursun açılmasına öncülük eden başta köy muhtarımız İsmail Şişman olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kursu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Sergide yapı alan şark köşesinde hamur açan 5 yaşındaki Ayşegül Özdoğan sergiye gelenlerin ilgi odağı oldu.
Editör: Pusula Gazetesi