Belediye Başkanı Mithat Gülşen Başkanlığı&[#]8217;nda Belediye Meclis Salonu´nda toplanan Çaycuma Belediye Meclisi, Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı&[#]8217;nı gerçekleştirdi. Birçok gündem maddesinin yer aldığı toplantıda; Belediye Encümen Üyeliklerine Ahmet Ali Başören ile Mustafa Topcu yeniden oy birliği ile seçildi. Plan Bütçe Komisyonu&[#]8217;na Yasemin Yamak, Mustafa Muslu, İlhan Özkara yeniden oy birliği ile seçildi. İmar Komisyonu Üyeliklerine Hamdi Aydın, Engin Köktürk, Nusret Yakıcı yeniden seçildi. Kısmi Kanalizasyon Şebekesi Kesin Projesi Yersel Tetkik tutanağı görüşüldü.


Zabıta tarafından hazırlanan pazaryerleri yönetmeliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bu arada, Belediye Zabıta Komiseri Halit Mısırlı, tuhafiye pazarındaki yeni düzenlemeler ile ilgili olarak meclise bilgi sundu. Zonguldak Diyabetliler Derneği&[#]8217;nin şebeke suyu kullanım ücretinde indirim yapılması ile ilgili talebi Plan Bütçe Komisyonu´na havale edildi.


Okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı adına tahsisi yapılan alanın uygulama imar planına göre yeniden düzenlenmesi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;nün yazılarına istinaden Sosyal Tesisler bünyesindeki binalardan 200 öğrenci kapasiteli konut tahsisi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Sosyal Tesisler bünyesinde bulunan 8 blok ile sosyal bina ve çay bahçesi alanının Çaycuma Belediyesi çalışanları Üniversite Öğrencileri Barındırma ve Yardımlaşma Derneği´ne 3 yıllığına tahsisi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü adına tahsisi yapılan 9 adet blok ve sınırladığı alanın uygulama imar planına göre yeniden düzenlenmesi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. İmar planı değişikliklerine yapılan itirazlar görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu´na oy birliği ile havale edildi. Belediye Başkanı´nın bir yıllık faaliyet raporu, Yazı İşleri Müdürü Özlem Kaydır tarafından okundu ve oy çokluğu ile kabul edildi. 2009 yılı gelir ve gider ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemleri hakkındaki denetim komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Denetim Komisyonu raporunun kabulünden sonra söz alan Belediye Mali Hizmetler Müdürü Körpüş Mısırlı; "Denetim Komisyonumuz önyargısız, örnek bir çalışma sergileyerek, gelir ve gider kayıtlarını bir- bir inceleyip denetimini sonlaştırmıştır. Bu çalışmasından dolayı Denetim Komisyonumuza meclisimiz huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.


Mezbaha kesim ücretleri Plan ve Bütçe Komisyonu&[#]8217;ndan geldiği şekil-de kabul edildi. Türlü İşler Komisyonu&[#]8217;na Elif Okur Türkkan, Ahmet Ali Başören, Bahri Malakcı yeniden seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi