Almanya´nın Duisburg Milli Eğitim Müdürü Ralf Hörsgen, Duisburg Milli Eğitim Şube Müdiresi Stratejik Plinlama Daire Başkanı ve Proje Sorumlusu Sabine Anemüller, Yüksek Ticaret Meslek Okulu Müdürü Erich Sachnik, Yüksek Teknik Meslek Okulu Müdürü Wolfgang Kempken ve Koordinatör Niğmettin Özcan Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce start alan Bilişim Teknolojilerinin Eğitim Faaliyetlerinde Etkin Kullanılması projesi kapsamında Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´i makamında ziyaret ettiler. Duisburg Milli Eğitim Müdürü ve Proje Ortağı Ralf Hörsgen, &[#]8220;Burada çok iyi ve çok nazik karşılandık. İyi arkadaşlar edindik. Madende hayatını kaybeden arkadaşlarımıza çok üzüldük. Duisburg´da bizde bu kazaları yazıyoruz. Tekrar başsağlığı diliyoruz. Buradan olmaktan mutluyuz. Türklerin önemi bizde çok büyüktür. Duisburg´un yüzde 50´si Türklerden oluşuyor. Talebelerin kültürlerini unutmadan düzgün bir şekilde eğitim vermeye çalışıyoruz ve bunada çok dikkat ediyoruz&[#]8221; dedi.
Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, &[#]8220;Bizleri daha önce Almanya´da güzel ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Almanya Ruhr havzası ile Zonguldak havzası birbirine benziyor. Oradaki yerel yönetimler aynı zamanda hizmetten başka eğitimden de sorumlu. Ancak bizde eğitim sorumluluğu yok. Bunu Almanya ziyaretinde görmüş olduk. Onlar yerel yönetimde eğitimden sorumlu olduğu için yüzde 20 devletten pay almaktadırlar. Biz ancak yüzde 6 payla geçinmek zorundayız. İnanıyorum ki gün gelecek belediyenin payları yükselecek çok daha iyi hizmet edeceğiz. Bu bağlamda kendilerine şehrimize hoş geldiniz diyor, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim&[#]8221; dedi.
Konuşmaların ardından Duisburg Milli Eğitim Müdürü ve Proje Ortağı Ralf Hörsgen Belediye Başkanı İsmail Eşref´e şilt ve rozet hediye etti. Belediye Başkanı İsmail Eşref ise Duisburg Milli Eğitim Müdürü ve Proje Ortağı Ralf Hörsgen´e Zonguldak´ın simgesi olan madenci heykeli hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi