Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaretinde yaptığı konuşmasında, "Zonguldak'a bakan lazım. Ama 3 vekili bakan yapmazlar" dedi. Milletvekili Yavuzyılmaz, şöyle devam etti:

'BİZ MİLLETVEKİLLERİ OLARAK TAMAMEN KONUNUN DIŞINDAYIZ'

Cumhuriyet halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaretinde yaptığı konuşmasında Bahçelievler Mahallesi'ndeki delege seçimlerine değindi. Yavuzyılmaz, ''Yapılan itirazların bir mercileri vardır. Şikayetleri genel merkez incelemiştir. Genel işleyişi etkilemeyecek şekilde seçimleri kabul görmüştür. Dolasıyla buna yorum getirmem doğru olmaz. Genel merkezimizin takdiridir. Biz milletvekilleri olarak konun tamamen dışındayız. Bu konuyla ilgili iddiada bulunan kişiler gerekli yerlere girişimde bulunurlar. Herkes kendi yaptığı görevle değerlendirilecektir. Unutulan bir tek şey var. Üzerinize bazı konular atılır. Ancak bunu kimse sormaz. Milletvekilleri bu konuya dahil olmuş mudur diye sorsunlar'' dedi.

PİSTİN GENİŞLİĞİ 15 METRE BÜYÜMESİ GEREKİYOR

Zonguldak Havaalanı konusuna değinen Yavuzyılmaz, şöyle devam etti: ''Çok yoğun bir mücadele yaptık. LYS cihazının takılmasında mücadele verdik. Uçağın tipinin büyümesi gerekiyor. Pistin genişliğinin 15 metre büyütülmesi gerekiyor. Uçak tip ve modellerinin sayısı da artmış olacaktır. Komisyonlarda bu konuyla ilgili girişimlerde bulunduk. İktidar partisi Zonguldak Havalanı'ın pistinin uzatılması gerekiyor. Aksi takdirde uluslar arası bağlantısı kesilmiş olacaktır. Ak parti milletvekillerinin yatıp kalkıp bu konuları çözmekle uğraşmaları gerekmektedir. Ben gerekli kurumları hareke geçirdim. Çözene kadarda mücadele edeceğiz."

"SARAYDAN TOKAT GELDİ"

Termik santraller konusuna değinen Yavuzyılmaz, ''Zonguldak bu konuda çok acılar çeken bir şehirdir. ileride çocuklarımız bugün kaptıkları bir zehirden dolayı hasta olacaktır. Bu santraller durdurulursa enerji açığı olmayacağı gayet nettir. Aracın içerisinde sigara içilmesine ceza kesilirken Etrafa zehir saçan termik santrallere kesilecek ceza sıfır. santraller aldığı toplam teşvik 1 milyar küsürdür. Müthiş bir mücadele verdik. Termik santraller muafiyetini kabul oyu vererek savundular. Saraydan bir tokat geldi ve hepsine bu tokadı."

Editör: Pusula Gazetesi