Bartın Amasra duble yolu üzerinde bulunan kavşakta trafik işaretlerinin yetersiz olduğu bildirildi. Daha çok Kurucaşile ve Cide istikametine giden sürücülerin kullandığı yolun Bartın&8217;dan Amasra&8217;ya dönüş kavşağında trafik levhasının küçük olmasının kazalara davetiye çıkardığı belirtildi. Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, buradaki trafik levhasının Ahatlar mevkiindeki ikinci giriş kavşağında bulunan tabela gibi olması gerektiğini söyledi. Papila, Bartın Amasra yolu girişindeki kavşakta yetkililerin önlem almasını istedi.


Kazalara neden oluyor


Papila &8220;Bartın&8217;dan Kurucaşile istikametine giden duble yol Amasra&8217;ya iki ayrı kavşaktan, giriş yapar. Bartın&8217;dan Amasra&8217;ya ilk giriş kavşağı, Taşköprü mevkiindedir. İlk kavşak noktasında, Amasra levhası küçüktür. Yol yoğunluğu ve levhanın küçük olması nedeniyle, sürücüler son anda karar vermek durumunda kalıyorlar. Bu ani verilen karar nedeniyle, birçok araç, kaldırıma çarparak trafik kazalarına neden olmaktadır&8221; diye konuştu.


Ahatlar kavşağındaki gibi


Faruk Papila &8220;Bugüne kadar maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Birçoğu da, belki de resmi kayıtlara girmemiştir. Yol kenarındaki kaldırımın hasar görmesi, kazaların olduğunun kanıtıdır. Bartın&8217;dan Amasra&8217;ya ikinci giriş kavşağı, Ahatlar köyü mıntıkasındaki tepe noktasındadır. Amasra levhası büyüktür, yolun üstünde olduğundan uzak noktadan görülmektedir&8221; dedi.


Uyarı levhaları konulmalı


Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, sözlerini şöyle sürdürdü: Ahatlar mevkii örnek bir kavşak noktasıdır. Bartın&8217;dan Amasra istikametinde giden sürücüler, ilgililerden ve karayollarından, bir istekleri var. Taşköprü mıntıkasındaki Amasra levhasının büyütülmesi ve birden çok uyarı levhasının konulmasını rica ediyorlar.



Editör: Pusula Gazetesi