Okul öncesi eğitim şenlikleri anaokulları ile ilköğretim okulu ana sınıfı öğrencilerinin bugün saat 10.30&8217;da düzenlenecek olan Çilek Festivali kortej yürüyüşüne katılmaları ile başlayacak. Program kapsamında saat 12.00&8217;de Hükümet Caddesi&8217;nde gösteri yapılacak ve belediye hoparlöründen şiirler okunacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü&8217;nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle;


Kostümlerle yürüyecekler


2009-2010 Eğitim Öğretim yılı Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri belediye sınırları içinde ortak bir plan dâhilinde diğer yerleşim yerlerinde okul bölgesi içinde kutlanacak. 24 Mayıs Pazartesi günü saat 10.30&8217;da Yukarıçarşı Atatürk Heykeli önünden 23 Nisan Anaokulu, 7 Eylül Anaokulu, Gökkuşağı Anaokulu, özel anaokulları ile belediye sınırları içindeki ilköğretim okullarının anasınıfları öğrencilerinden oluşan öğrenci gruplarının Bartın Çilek Festivali korteji ile beraber her okulun kendi belirleyeceği kostüm ile ellerinde okul öncesi eğitimin önemini belirten döviz ve okul tanıtıcı pankartlarla yürüyüşe katılacak.


Hoparlörden şiir okunacak


Saat 12.00&8217;de Hükümet Caddesinde Hendekyanı İlköğretim Okulu Yardımseverler Derneği Reşide Bayar Anasınıfı tarafından gösteri yapılacak. Daha sonra okul öncesi eğitim kurumlarınca belediye hoparlöründen şiirler okunacak. Bugün Çaydüzü İlköğretim Okulu, İnönü İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve İstiklal İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri şiir okuyacak. 23 Nisan Anaokulu, Güneş Anaokulu, İMKB Anaokulu, Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu öğrencilerinin şiir okuma günü de yarın.


Yıl sonucu gösterileri yapılacak


Çarşamba gününün programı şöyle: 7 Eylül Anaokulu, Atatürk İlköğretim Okulu, TOKİ İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu. Perşembe günü de Gökkuşağı Anaokulu, KML Uygulama Sınıfı, Fatih İlköğretim Okulu ve Kemal Sabriye Ocakçı ilköğretim okulu. 29 Mayıs Cumartesi günü 7 Eylül Anaokulu Müdürlüğü, 30 Mayıs Pazar günü 23 Nisan Anaokulu Müdürlüğü&8217;nün okul öncesi eğitim şenlikleri kapsamında yıl sonu gösterileri düzenleyecek.





Editör: Pusula Gazetesi