Zonguldak´taki TTK´ya ait Karadon Müessese Müdürlüğü´nde meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren Bartınlı iki madenciden biri olan 56 yaşındaki Hüseyin Arslan memleketi Ulus İlçesine bağlı Yeniköy´de gözyaşları arasında toprağa verildi. Yeniköy Camii´nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına Vali İsa Küçük, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, daire müdürleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Sorumlular cezalandırılsın


Cenazede ağıt yakan Arslan´ın kızı Dilek Arslan, sorumluların bulunarak bir an önce cezalandırılmasını istedi. Babasının raporlu olduğu halde bilerek ocağa sokulduğunu savunan Arslan; "Benim yüreğim yanıyor. Benim içim yanıyor, bu başka acıymış annem. Babam hastaydı, onu bilerek ocağa soktular. Yapı Tek´teki herkesi onları tek tek şikâyet edeceğim. Allah onlara da bu acıyı yaşatsın" dedi. Genç kızın gözyaşları içinde ağıt yakması cenazeye katılanları da duygulandırdı. Ailenin yakınları ve köylüler gözyaşlarına boğuldu.


Ölümünü kabullenemedi


Arslan´ın ağıtları cenazeye katılan köylüleri gözyaşlarına boğarken, madenci eşini kaybetmenin acısını yaşayan Fatma Arslan ise; Allah kimseye bu acıyı vermesin. Diyecek bir şey bulamıyorum. Eşim kazadan sonra 24 saat yaşamış, mücadele etmiş. 15 sene ocakta çalışarak emekli oldu. 3 yıldan bu yana da bu firmada çalışıyordu. Çoluk çocuğu, ailesi için oradaydı. Tecrübesine güvendim. Kendini bir yere atar diye düşündüm. Ama olmadı. Ölümünü kabullenemiyorum" diye konuştu.


Yollara cenaze düzenlemesi


Bu arada Özel İdare´ye bağlı iş makineleriyle cenaze öncesi köy yolunda düzeltme çalışması yapıldı. Vali, bakan, milletvekili gelecek diye yollarının düzeltildiğini söyleyen bazı köylüler, "Yollarımızın yapılması için illa böyle acı bir olay mı olmalıydı" diyerek tepki gösterdi. Aynı kazada hayatını kaybeden Sabri Özdal isimli maden işçisi de Bartın merkeze bağlı Karahüseyinli köyünde önceki akşam toprağa verilmişti.











Editör: Pusula Gazetesi