Türk Hava Kurumu (THK) Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş, bugün başlayıp 24 Mayıs&8217;a kadar sürecek olan şenliklerde ücretsiz halk uçuşları yapılacağını söyledi. Bu yıl ilk olarak gerçekleşecek olan Batı Karadeniz Havacılık Şenlikleri&8217;nin Bartın için önemine değinen Aktaş, Bartın&8217;da THK ile bir ilk yaşanacağını ifade etti. Şube Başkanı Aktaş, Cuma günü başlayacak olan halk uçuşları için Çaycuma Saltukova Havaalanı&8217;ndan kalkış yapılacağını ve Bartın semalarında yaklaşık yarım saat süreyle tur atılacağını belirtti.




THK Başkanı Aktaş, teşekkür etti


Dün THK Şube binasından basın açıklaması yapan Şube Başkanı Sabri Aktaş, &8220;Bir yıl boyunca zamanla yaptığımız çalışmalarla ilgili açıklamalarımız oldu. THK Şubesinin yönetimine geldikten sonra yapacaklarımızı hep birlikte kamuoyuyla paylaşmıştık. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte hep beraber hareket ederek, kurumu önümüzdeki günlerde yapılacak olan etkinliklere taşıyacak çalışmaları başlattık ve sona doğru geldik. Cuma günü saat 10.00&8217;da 1.Batı Karadeniz Havacılık Şenliklerini başlatacağız. Bu şenliklere başta Sayın Valimiz İsa Küçük ve THK Genel Başkanımız Osman Yıldırım katılacaktır. Çeşitli vasıtalarla halkımızı bu etkinliklere davet etmeye devam ediyoruz. Bartın Atatürk Stadyumu&8217;nda yapılacak şenliklere bütün halkımızın katılımlarını bekliyoruz&8221; dedi.




Şenlikler bugün başlıyor


THK Şube Başkanı Aktaş, &8220;Şenliklerimiz 4 gün sürecek ve Bartın Festivali kapsamında düşünülen bir şenlik olacak. THK olarak Bartın&8217;da bir ilk yaşayacağız ve ayrıca Bartın&8217;da THK ile birlikte bir ilk yaşayacak. Hazırlıkların son aşamasına geldik. Pilotundan yer ekibine kadar yaklaşık 22 kişilik bir THK ekibiyle bu şenlikler gerçekleşecek. 4 gün süreyle ücretsiz halk uçuşları planladık. Bu planlama doğrultusunda Çaycuma Saltukova Havaalanı&8217;ndan kalkan uçağın Bartın üzerinde uçuşlarını gerçekleştireceğiz. Öte yandan bugün tanıtım aracımız Bartın&8217;a geliyor. Gün boyunca şube önünde tanıtımlarını sürdürecek ve akşam da Cumhuriyet Meydanı&8217;nda slayt ve film gösterileri ile THK&8217;nın çalışmaları halkımıza sunulacak&8221; diye konuştu.




Ücretsiz halk uçuşları


Aktaş, &8220;Dünya Şampiyonasına katılan ve dünya şampiyonu olmuş paraşütçülerimiz gösterilerini gerçekleştirecekler. Motorlu yelken kanat, motorlu yamaç paraşütü, radyo kontrollü motorlu uçak gösterilerimiz de stadyumda gerçekleşecek. 20 Mayıs&8217;ta başlayacak olan bu şölenimize tüm Bartın halkını davet ettik ve orada buluşacağımızı ümit ediyorum. 21 Mayıs&8217;ta saat 15.00&8217;de ilk defa Bartın&8217;ın hava fotoğrafları sergisini açıyoruz. Bunun yanı sıra okullarımızda öğrencilerimiz tarafından üretilen model uçaklar sergilenecek. Bu model uçak kurslarımız hem öğrencilere hem de yetişkinlere yönelik. Öğrencilere okullarda, yetişkinlere ise şube müdürlüğümüzün üst katını kiralayarak kursları vermeye devam edeceğiz. Bu kursların bütün giderleri kurumumuz tarafından karşılanmaktadır&8221; şeklinde konuştu.




Gururluyuz


Ayrıca balon gösterisinin de yapılacağını söyleyen Aktaş, &8220;2 kişilik bir balon pilotu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı&8217;na balonu kurmayı düşünüyoruz. Eğer bu alanın etrafında bulunan binalardan dolayı herhangi bir sakınca görülürse, Yalı Mevkiinde bulunan eski İskele bölgesine kurmayı planlıyoruz. Bu balonla da Bartın&8217;ı havadan izleme fırsatı bulunabilecek. Ayrıca mikrolayt dediğimiz bir aracımız var. Bu araç tek kişilik ve Bartın üzerinde gösteri uçuşu yapılacak. Stadyum etkinlikleri ile birlikte program bitmiyor. Ücretsiz halk uçuşları, yamaç paraşütü gibi uçuşlar 24 Mayıs&8217;a kadar devam edecek. Bu arada biz Bartın&8217;a bir ilk yaşattığımız için hem heyecanlıyız hem de gururluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da devam eder diye düşünüyorum&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi