Bartın Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Ali Ulus ve Müdür Yardımcısı Tuncay Dolanbay Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)&8217;ın davetlisi olarak haftalık gerçekleştirilen kahvaltılı dernek istişare ve danışma kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Müdür Ulus işgücüne kalifiye eleman yetiştirmek için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. İş gücü piyasasına kalifiye eleman yetiştirmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını kaydeden Müdür Mehmet Ali Ulus, yıl içinde açtıkları 800 kursta 8 bin 500 kursiyere eğitim verip belge sahibi yapmak istediklerini ifade etti.


Çalışanlardan belge istenecek


2011 yılında tüm işyerlerinde çalışanlardan belge isteneceğini belirten Müdür Ulus, çalışanların kalifiye ve belgeli eleman yapılmasının HEM&8217;den geçtiğini kaydederek, kursiyerleri her alanda yetkin ve kendine güveni tam, girişimci, doğaya ve çevreye duyarlı, sorun çözme yeteneğine sahip, çok boyutlu ve bağımsız düşünme yeteneği olan, Atatürk ilkelerine bağlı ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler haline getirme misyonunda çalıştıklarını ifade etti.


Hem teorik hem pratik


Müdür Mehmet Ali Ulus, ekonomik, sosyal ve kültürel değişim alanlarında toplumun HEM&8217;den beklentilerini en üst düzeyde karşılama, milli kültür ve bilinci yaymak, alanlarında okuma-yazma bilmeyen kişi bırakmamak ve insanları iş başında hem teorik hem de pratik uygulamalarla yetiştirmenin önemli olduğuna dikkat çekerek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.


Tebrik ettiler


Ulus, &8220;Gerçekçi; insana güven veren, gülümseyen ve çalışanlarına saygı duyulan, geçmişi ve günü iyi analiz edebilen, tüm yaş gruplarına yeteneklerini geliştirebilecekleri imkanlar sunan, eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak ana gayemizdir&8221; dedi. HEM&8217;i çalışmalarından dolayı tebrik eden BAKİAD Yönetim ve Danışma Kurulu üyeleri Yaşar Bahçıvan, Yunis Özpeynirci, Mehmet Çelikkaya, Adnan Cesur, Sabri Karaman, Salih Günay ise BAKİAD üyelerine yönelik talep gelmesi halinde İngilizce ve çeşitli alanlarda HEM&8217;le işbirliği yapabileceklerini dile getirdiler.

Editör: Pusula Gazetesi