Toplumsal Destek Gönüllüleri (TDG) Başkanı Emine Küçük ve beraberindeki TDG üyeleri Kaşbaşı Köyündeki Vali Tevfik Başakar İlköğretim Okulunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bilgilendirme toplantısı öncesi Okul Müdürü Ali Sezer ve öğretmenlerle bir araya gelen TDG üyeleri, 312´si taşımalı eğitim olmak üzere toplam 450 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okul hakkında bilgiler aldı. Toplumsal Destek Gönüllüleri Başkanı Emine Küçük ve TDG üyeleri öğretmenlerle yaptığı toplantının ardından yaklaşık 80 katılımcının iştirak ettiği bilgilendirme toplantısına geçildi. TDG Başkanı Emine Küçük vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada &8220;Sizleri daha iyi tanımak için buradayız. Konularında uzman arkadaşlarımız sizlere hayata daha farklı açılardan bakmanızı sağlayacak önemli bilgiler verecekler. Sizler ile devlet arasında köprü olmak istiyoruz. Ekonomik olarak katkımız olmasa da yön gösterilicilik yaparak sizlere en doğruyu sunmayı arzuluyoruz.&8221; dedi.


Üyeler vatandaşları bilgilendirdi


TDG Başkanı Emine Küçük´ün konuşmasının ardından Aile Danışma Merkezi Müdürü Zeynep Ayaz, Rehber Öğretmenler Özgür Özdemir ve Engin Şahin, Avukat Arzu Kaptan ve Semdal Çınçın, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor İsmet Kavaklı, Tarım İl Müdürlüğünden Gıda Yüksek Mühendisi Vildan Gençer ve Ziraat Mühendisi Figen Kemik tarafından katılımcılara şiddet ve türleri, çocuklara karşı anne-baba tutumlarının nasıl olması gerektiği, kadın hakları, tüketici hakları, medeni kanun, şiddete maruz kalan kadınların yapmaları gerekenler, aile hekimliği, hijyen, küçük ev kazaları, yeterli ve dengeli beslenme, çocuklar için kahvaltının önemi, gıda ürünlerinin alımında dikkat edilmesi gerekenler ve gıda konusundaki şikayetler, zirai mücadele, engellilik ve önlenmesi konularında bilgiler verildi.


En az bir kere doktora gidin


Konularında uzman Toplumsal Destek Gönüllülerinin bilgiler aktarmasının ardından TDG Başkanı Emine Küçük katılımcılardan, yılda en az bir kere aile hekimlerine gitmelerini istedi. Küçük; &8220;Amacımız; sizleri daha iyi tanımak, eksik ve hataları birlikte değerlendirmek, en az birinizin sorununa çözüm olmaktır. Ekonomik olarak direk desteğimiz olmasa da yön göstericilik yapmayı, sizlerle devlet arasında köprü görevi kurmayı kendimize görev edindik. Size verdiğimiz tanıtım broşüründe yer alan numaralardan bize ihtiyacınız olduğu her saatte ulaşabilirsiniz. Kapımız size 24 saat açıktır&8221; diye konuştu. Katılımcıların TDG üyeleri ile bire bir görüşme fırsatı da bulduğu bilgilendirme toplantısında daha sonra bilgilendirme broşürü dağıtımı da yapıldı. Toplantı sonunda kalıtımcılar kendileri için çok faydalı olduklarını söyledikleri bilgilendirme toplantısı için TDG Başkanı Emine Küçük ve TDG üyelerine teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi