Bartın Valisi İsa Küçük&8217;ün yazdığı &8216;Halet Abla Destanı&8217; adlı kitabın Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş Belediyesi Kültür Merkezi&8217;nde yapılan ve gazetemizin dünkü sayısına &8216;ünlü Yazar Yaşar Kemal Vali Küçük&8217;ten övgüyle söz etti&8217; üst başlığı ve &8216;Halet Abla Destanı tanıtıldı&8217; başlığıyla manşetten haber olan kitap tanıtımından ayrıntılar:


Bartın Çileği ikram edildi


Beşiktaş Kültür Merkezi&8217;nde Arkeoloji ve Sanat Yayınevi ve Beşiktaş Belediyesi&8217;nin ortak düzenlediği organizasyon öncesi konuklara Vali İsa Küçük&8217;ün eşi Emine Küçük tarafından Bartın çileği ikram edildi. Profesör Doktor Halet Çambel ve yazar Yaşar Kemal başta olmak üzere kitap tanıtımına katılan konuklar Bartın çileğini beğendiklerini belirttiler.


Vali Küçük kitabını imzaladı


Bartın Valisi İsa Küçük tanıtım töreninin ardından okuyucularına yazar kimliğiyle kitaplarını imzaladı. Ünlü yazar Yaşar Kemal ve gazeteci Nail Güreli&8217;ye de imzalı kitabını veren Vali Küçük kitaplarını imzalarken okuyucularıyla sohbet etti. Vali Küçük kitabından dolayı Arkeoloji ve Sanat yayınevi sahibi Nezih Başgelen ve çalışanları ile emeği geçen herkese teşekkür etti.


Bartın Tel Kırması tanıtıldı


Kitap tanıtımın ardından Emine Küçük ve Bartınlı Tel Kırma sanatkârı Nebahat Maşalı, Prof. Dr. Halet Çambel&8217;e Bartın tel kırması hakkında bilgi verdi. Çambel Bartın&8217;a özgü el sanatına büyük ilgi gösterdi. Vali Küçük&8217;e kendisini anlatan eserinden dolayı teşekkür eden ve kitap tanıtımında duygulu anlar yaşayan arkeolojinin duayeni Prof. Dr. Halet Çambel boynuna tel kırma fuları takarak salondan ayrıldı. Tanıtıma katılan yazarlar ve davetliler inceledikleri kitabı beğendiklerini ifade ettiler.



Editör: Pusula Gazetesi