Sınırlı Sorumlu Devrek Yeni Sanayi Sitesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından 1979 yılında kendi imkanları ile kurulan ve 1990 yıllarının başında temeli atılan iş yerlerinin tapuları düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Sosyal Tesis Binasında gerçekleştirilen tapu dağıtım töreninde Yönetim Kurulu Adına konuşan Başkan Yalçın Kayabekir şunları söyledi:
&[#]8220;1979 yılında kendi imkanlarımız doğrultusunda kurulmuş olan kooperatifimiz 130 üye ve 130 işyerinden oluşmaktadır. Kooperatifimizin kuruluş amacı, küçük ölçekli imalathaneler kurularak üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Ancak o senelerde kooperatifimizin inşaatına başlanabileceği bir alan tahsis edilemediğinden1990 yıllarının başına kadar bu süreç devam etmiş ve 1991 yılının başlangıcında şu an bulunduğumuz mevkide yer istimlaki gerçekleştirilip 1991 yılları sonu itibarı ile iş yerlerinin inşaatına başlanmıştır.&[#]8221;
Kooperatifin kurulduğundan bu yana hiçbir şekilde hiçbir şekilde kredi ve teşvik almadıklarını belirten Yalçın Kayabekir, &[#]8220;Kooperatifimizin üyelerinin gayretleri ile tamamlanan bu iş yerleri yaklaşık 20 yıl gibi bir zamandan sonra üyelerimize tapularını dağıtımını gerçekleştirmek burada toplanmış bulunuyoruz. Kooperatifin kurulmasında büyük çabalar sarf ederek emek veren ancak bu anı görmeye ömürleri yetmemiş olanlara Allah&[#]8217;tan rahmet tapularını alanlara iş yerlerine hayırlı kazançlar diliyorum&[#]8221; dedi.
2010 yılının ilk Genel Kurul Toplantısını gerçekleştiren üyeler toplantının ardında törene katılan protokolün ellerinden 20 yıl sonra iş yerlerinin tapularını alma sevinci yaşadı. Düzenlen, &[#]8220;Tapu Dağıtım Töreni&[#]8221;ne CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar,Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Kooperatif Üyeleri katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi