Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen operasyonda 98 kişiye işlem yapılırken, 38 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 21´i ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, gözaltında tutulan 17 kişi, adliyeye çıkarıldı. Örgüte yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan çete lideri olduğu belirtilen E.İ, kardeşleri, E.İ ve B İ, amcasının çocukları E.İ ve Y.İ, suç örgütüne üye oldukları iddia edilen
K.A, A:N, İ.E, H.S, Y.K, B.K, D.P, N.K, S.S, zorla kenevir ektirdikleri ileri sürülen A.Ç isimli kadın ve eşi M.Ç. geniş güvenlik tedbirleri arasında adli makamlara çıkartıldı.
Örgüt Lideri olduğu iddia edilen E.İ´nin evinde, yapılan aramada ´Esrar içen Monalisa tablosu´ polislerin dikkatini çektiği öğrenildi. Gözaltına alın zanlıların, organize suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madda bulundurmak, kullanmak yağma, tefecilik yapmak, tehdit, darp, yaralama, haksız kazanç elde etmek, adam kaldırmak, izinsiz kenevir bitiksi yetiştirmekle suçlandığı belirtildi.
Örgüt üyelerinin uyuşturucu ticaretinden kazandıkları para ile 2 adet ticari taksi satın aldıkları ve bu taksileri uyuşturucu sevkiyatında kullandıkları öğrenildi. Hiç suç işlememesi ve suçlara bulaşmaması dikkat çeken E.İ´nin mafya lideri olabilecek özelliklere sahip olduğu kaydediliyor. E.İ´nin talimat vererek, örgüt üyelerine suç işlettiği de iddialar arasında yer alıyor. Aralarında iş bölümü olduğu belirtilen örgütün, toplu hareket etmesi ve korku salması nedeniyle, üyeler ve iş yaptığı kişiler için
baskı oluşturduğu da ileri sürülüyor.
Örgütün mağdur ettiği ve haklarında şikayetçi olan onlarca mağdurun bulunduğu öğrenildi. Zonguldak´ın merkezinde bulunan Gazipaşa Caddesi, belediye otobüs durakları, belediye binası çevresi gibi toplu olarak bulunulan yerlerde uyuşturucuyu pazarladıkları öğrenilen örgüt üyelerinin üst, ev ve iş yeri aramalarında ise 2 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda senet ele geçirildi.
Daha önce örgüt üyelerine yönelik yapılan operasyonlarda ise 25 kilogram esrar ele geçirildiği ve son operasyonda ise yaklaşık 200 gram esrarın bulunduğu öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi