Ulus Engelliler Derneği tarafından Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ulus Kaymakamı Adem Kaya, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, İl Genel Meclisi Üyesi Musa Gürüz, Ulus Engelliler Derneği Başkanı Turan Bostancı, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bir yıl oldu


Dernek Başkanı Turan Bostancı açılış konuşmasında &8220;Derneğimizin bugün birinci yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana üyesi bulunan 71 kişinin 65 tanesini sorunlarına çözüm bulmaya çalışmış ve sıkıntılarını halletmiştir. Biz bu sıkıntıları çözerken, bize yapılan yardımlar sayesinde yaptık. Bunun için duyarlı vatandaşlarımızın bize destekleri büyük önem arz etmektedir. Engelli insanların ellerinden tutulması gerekiyor&8221; dedi.


Diyalog içerisindeyiz


Bostancı; &8220;Sıkıntılarımızın çözümü için gerekli düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bunun içinde gerekli olan kurumlarla görüşmeklerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz&8221; diye konuştu. Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Müziği Sanatçıları Sanem Gül ve Halis Çukurovalı tarafından davetlilere Halk Müziği konseri verildi. Bartın Sakatlar Derneği başkanı Necati Gülmez ve eski başkan Ali Akalın&8217;ın da katıldığı etkinlikte pasta da kesildi. Dernek Başkanı Bostancı, derneğe www.ulusozurlulerdernegi.org adlı internet sitesinden yardımda bulunabileceğini kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi