Türkiye İş Kurumu Bartın İl Müdürü Ramazan Erdim, seçmeleri 11 Mayıs&8217;ta sigortacılık, büro yönetimi, sekreterlik ve satış elemanı kursları ile başlayan, daha sonra demir doğramacı, sıhhi tesisatçı, bobinajcı ve elektrik tesisatçısı kursları ile devam eden 11 kursla ilgili gazetemize bilgiler verdi. Bu seneki mesleki eğitim kursu sayısının yeni açılacak olan kurslarla birlikte 500&8217;e ulaşacağını söyleyen Müdür Erdim, &8220;Hedefimiz işsiz olan vatandaşlarımızı kurslarımızdan yararlandırarak iş sahibi yapmak&8221; dedi. Önceki seneye nazaran kurslara olan talebin bu sene düştüğünü söyleyen Ramazan Erdim, &8220;Sıhhi tesisatçılık kursları için kursiyer seçmelerimiz vardı. Bu kursumuz için yeterli kursiyer bulup kurs oluşturamadık. İleriki günlerde yapılan müracaatlarla bunları tamamlayacağız. Kursumuzu da 1 Haziran da açmayı planlıyoruz. Şu anda planlamamız bu şekilde. Salı günü yaptığımız Sigortacılık, büro yönetimi ve satış elemanı kursları için seçme yaptık. Bu kurslarımız için iki grup oluşturduk&8221; şeklinde konuştu.

2009 yılında 800 kişi kurslardan yararlandı


İş-Kur İl Müdürü Ramazan Erdim, &8220;Bütün kurlarımıza normalde 15&8217;er kişi alıyoruz. Tabi 20 kişilik kurslarımız da var. Önceki seneye nazaran bu sene pek kursiyer bulabildiğimizi söyleyemeyeceğim. Tabi bunun sebebi bizim kurslarımıza katılanlar iki sene daha bu kurslara giremiyorlar. Bu yüzden de bu sene düşüş yaşanmış olabilir. Önceki sene bu kurslardan yaklaşık 800 kişi yararlandı. 2010 senesinde yani bu sene de yine 400 kişilik bir grup oluştu. Bizim kurslarımıza gelenler bize iş talebinde bulunduklarında biz elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz. Tabi kursiyerler kendileri de işveren ile görüşebiliyorlar. Biz sadece kişilere vasıf kazandırıyoruz ve işe girmelerini kolaylaştırıyoruz. Onun haricinde istihdam garantili işyerleri ile yaptığımız tekstil gibi kurslarımızda var&8221; ifadesini kullandı.


Görevimiz meslek edindirmek


Ramazan Erdim, &8220;Bartın küçük bir yer olduğundan gün geçtikçe kurslarımıza talep potansiyeli azalıyor. Kamu yararına çalışma programlarımız da devam ediyor. Belediyelerde, İl Özel İdarede, okullarda ve daha birçok kurumda 225 kişi çalışıyor. Kurslarımıza katılanlarda günlük 15 TL ücret alıyorlar. Ayrıca Milli Eğitim ve İş-Kur onaylı belgelerini alıyorlar. Bizim işimiz meslek edindirmek. Direk istihdam garantili işyerleri ile ilgili kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz de kurs bitiminde direk olarak istihdam ediliyor. İki grup kursumuz var. İş garantili ve meslek edindirme kursları. Her kursumuzun süresi farklı. 150 saatten 640 saate kadar olan kurslarımız var. Kurs sürelerimiz Milli Eğitim Müdürlüğü&8217;nün belirlediği standartlarda uygulanıyor&8221; diye konuştu.


Bayanlar daha duyarlı


Erdim, &8220;Biz kendimiz bir kurs süresi belirlemiyoruz. Bizim insanlarımız bilgisayar kurslarına daha çok talepte bulunuyor. Tabi bunlara da daha çok bayanlar başvuru yapıyor. Erkeklere yönelik kurslarda kursiyer bulmakta zorlanıyoruz ama bayanlara yönelik kurslarda sıkıntı çekmiyoruz. Bayalar daha duyarlı, daha istekli, erkekler biraz daha seçme yapıyor ve kursa gelmek istemiyor. Böyle olunca bizde erkeklerin fazla bir ihtiyacı olmadığı gibi anlıyoruz. Demek ki işe ihtiyacı yok, durumu iyi. Bu sene hedefimiz yaklaşık bin kişi. Şuanda açılmış olan kurslarımıza katılanların sayısı 400, yakında açılacak kurslarımız ile bu sayı büyük ihtimal 500 bulacaktır&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi