Sayısı her geçen gün sayısı artan web siteleri, okunurluğunu arttırmak için hızlı, objektif ve güvenilir habercilik hizmetinin yanı sıra rekabet edebilmek amacıyla bazı promosyonlara da başladı. Sitenin ziyaretini sağlamak isteyen bir haber sitesinin yöneticileri de, kampanya yaparak, promosyon dönemi başlattı. Bir süredir sendika haberleri yayınlayan SendikaTV.com isimli web sitesi, belirli bir ücret karşılığında sürdürdüğü ve kurumsal haber dağıtımını kapsayan tam üyelik paketinde kampanya yaptı. Site yönetimi, aldığı kararla 2009 yılından itibaren sendikaları kapsayan tam üyelik paketinin ücretsiz sunulacağını kaydetti. Sendikatv.com yönetimi adına yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılından itibaren tam üyelik paketinin sendikalara ücretsiz sunulması kararı alındığı belirtildi. Çok önemli bir karar alındığı anlatılan açıklamada, &[#]8220;Türkiye&[#]8217;de, çalışanların yaklaşık yüz 50sinin herhangi bir sendikaya üyeliği bulunmuyor. Sendikaların sayısındaki artışa bağlı olarak, çalışanların önemli bir kısmı sendikaları tanımakta zorlanıyor. Sendikalar da bu çalışan kesimin tamamına ulaşmak ve kendilerini tanıtmakta bazı şartlardan dolayı güçlük çekiyorlar. Sendikatv.com Türkiye&[#]8217;de çalışanları ilgilendiren özel gündem haberleri ile aynı zamanda sendikalara karşı tarafsız bir haber sitesi olduğundan sendikaların çalışanlara kendilerini anlatabilecekleri bir platform niteliği taşımakta. Ülkemizdeki sosyo-ekonomik sorunların giderilmesinde önemli aktörlerden olan sendikaların güçlenmesi, çalışanların sorunlarının giderilmesinde hiç şüphesiz ki önemli rol oynamaktadırlar. İşte biz bu noktada sendikaların çalışan kesimin tamamına hitap edebilecekleri bir platform olması düşüncesiyle bu hizmeti sendikalara ücretsiz olarak sunuyoruz. Umarız sendikalara üye sayılarını bu vesileyle artırmada katkı sağlarız ve sendika üyesi olmayan çalışan kalmaz&[#]8221; dedi.


Sendikaların şubelerine ve temsilcilerine de ücretsiz yayın imkanı sağlandığı anlatılan açıklamada, bu promosyonla sendikaların sayfalardaki bannerlere kendi reklamlarını yayınlayabilecekleri gibi başka reklamlarda alınabileceğini de kaydedildi. Reklam alınması durumunda ise gelirin yine sendikalara bırakılacağı belirtildi.

İnternet sitesinden Kamu-Sen Zonguldak İl temsilciliği ile Memur-Sen Zonguldak il Temsilciliği&[#]8217;nin paketine üyeliklerinin ücretsiz olarak gerçekleştirdiği açıklandı.
Editör: Pusula Gazetesi