Beko Bayii Umut Pazarlama Sahipleri Ayşen-Naci Orhan çifti, bu yıl 6´ncısını düzenledikleri yılın annesi ödülüne, 1995´te Şırnak Gabar Dağı&[#]8217;nda teröristlerle girilen çatışmada 20 yaşındayken şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Şeref Erçetin´in annesi Hayriye Erçetin´i layık gördü. Demirpark Alışveriş Merkezi´nde bulunan mağazada yapılan törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, eşi Nazan Ata, 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, Şehit annesi Hayriye, babası Şahin Erçetin ve davetliler katıldı. Mağaza Sahibi Ayşen Orhan, son günlerde şehit sayısının artması nedeniyle Tugay ve Garnizon Komutanlığı´yla yapılan görüşmelerde, 1995´de şehit olan Şeref Erçetin´in annesi Hayriye Erçetin´i "Yılın Annesi" seçtiklerini kaydetti.


Zonguldak Valisi Erdal Ata, 1984 yılından beri Doğu ve Güneydoğu´da ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen haince bir saldırı başlatıldığını belirterek, "Bu vatan için şehit verdik, şehitler vermeye devam ediyoruz. Aslında tüm şehit annelerini yılın annesi saymamız lazım. Onları takdir etmemiz lazım. En çok sevdikleri evlatlarını bu vatan için şehit verdiler. İnşallah bundan sonra şehitlerimiz olmaz" şeklinde konuştu.


Yılın Şehit Annesi: &[#]8216;İçim yanıyor&[#]8217;


8 çocuğundan 4´üncüsü olan Şeref Erçetin´i vatan uğruna şehit veren ev hanımı Hayriye Erçetin, "Vatan sağolsun, içim yanıyor. Son günlerde yine şehitler arttı, onları duyunca içimiz yanıyor" dedi.


Şehit Babası Şahin Erçetin ise, son günlerde terör saldırıları yüzünden televizyon izlemediklerini anlattı. Vali Erdal Ata´nın eşi Nazan Ata, şehit annesi Hayriye Erçetin´e "Yılın Annesi" yazılı plaketi hediye etti.


Vali Erdal Ata ise, Şehit Şahin Erçetin ile anne ve babasının fotoğraflarının yer aldığı çerçeveyi Şahin Erçetin´e takdim etti. Programın son bölümünde yılın annesi seçilen Hayriye Erçetin, çamaşır makinesi ile ödüllendirildi.

Editör: Pusula Gazetesi