9 Mayıs Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü&8217;nün heyecanı içindeki Bartın&8217;da birkaç gün öncesinden başlayan alışverişler piyasaya biraz olsun hareketlilik kazandırdı. Durgun olan piyasası özel günlerde canlanan kentte ekonomik krize rağmen yapılan alışverişler en çok hediyelik eşya satışı yapan esnafların yüzünü güldürdü.



Vitrinler süslendi



Annelerin özel günü nedeniyle müşterilerine taksit kolaylıkları ve indirimler sağlayıp hediyeli satışlar yaparak alışverişi teşvik eden işyerleri daha çok müşteri çekerken, vitrinlerin anneler gününe özel resim, yazı ve süslerle donatıldığı kentte bugün ve yarın yapılacak alışverişlerle canlılığın daha da artması bekleniyor.



Hediye telaşı



Annelerini sevindirmek isteyenlerin züccaciye, giyim eşyası, parfüm ve kozmetik ürünü satışı yapılan işyerlerinin yolunu tuttuğu kentte kuyumcular da anneler günü için uğrak yeri olan işyerleri arasında yer aldı. Anneler gününe farklı çiçek çeşitleriyle hazırlanan çiçekçilerin de yarın hareketlilik yaşaması bekleniyor.



Tarihçesi



Amerika&8217;da Anna Jorvis&8217;in kaybettiği annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü anneler gününe dönüşerek zamanla diğer ülkelere yayıldı. Bütün dünyada annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye&8217;de 1955 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. Anneler günü özellikle hediyelik eşya satan esnafların yüzünü güldürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi