Yaz ayının başlangıcını simgeleyen ve yakın yıllara kadar ilçenin bazı kesimlerinde yaşatılan ve zaman geçtikçe unutulanlar arasına giren Hıdrellez Günü, Devrek Belediyesi&[#]8217;nin katkılarıyla yeniden canlandırılarak her yıl geleneksel hale getirilecek. Millet Bahçesi&[#]8217;nde ilki düzenlenen şenliklerde unutulmaya yüz tutmuş eski Devrek gelenekleri yeniden canlandırıldı ve yakılan Hıdrellez ateşinin üzerinden Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt&[#]8217;un atlaması ile şenlikler start aldı. Sabah erken saatlerde çay bahçesine gelen vatandaşlara şenlik ateşinin yakılmasının ardından açık büfe kahvaltı ikramında bulunuldu. Hıdrellez şenliği ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan yardımcısı Çetin Bozkurt,&[#]8221; Unutulmaya yüz tutan değerlerimiz vardır. Bu unutulmaya yüz tutan değerlerimizi yaşatma adına bugün Devrek&[#]8217;te bir ilki başlattık. Bundan sonra yapacağımız Hıdrellez etkinliklerimizi daha da geliştireceğiz. Büyüklerimizden de katkı alarak bunu daha fazla geliştirmenin yollarını arayacağız. Sosyal hayatı Devrek&[#]8217;te daha da zenginleştirmek için belediye olarak her türlü çabayı sarf ediyoruz.
Unutulanlar arasına giren Hıdrellez şenlikleri vatandaşımız tarafından büyük ilgi gördü. Ben inanıyorum ki bundan sonrada yapılacak etkinliklerde aynı coşkuyu yeniden yaşayacağız. Belediye olarak bundan sonra gerçekleştirilecek olan bu şenliklere daha da zenginleştirerek organizasyonumuzu en üst seviyelere çıkartacağız. Bu konuda emeği geçen belediye personelinde görev yapan mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.
Hıdrellez şenliklerinde dağıtılan maniler içerisindeki altın manili kağıdı kazanan Damla Taşçı, manisini okuduktan sonra altın hediyesini Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt&[#]8217;tan aldı. Küpü bulma yarışmasında ise küpün içinden çeyrek altın ve minyatür altın bastonu kazanan vatandaş Filiz Geldioğlu sevincini arkadaşları ile paylaştı.
Editör: Pusula Gazetesi