Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdurraman Uysal, Zonguldak&[#]8217;ta yayın yapan bir yerel gazetede çıkan ´İmama Jet Atama´ haberi ile Zonguldak Devlet Hastanesin de keyfi yapılan Müdür yardımcısı ataması ve Vali´den Jet İmama Veto haberleri üzerine açıklamada bulundu.


Zonguldak Sağlık Müdürlüğü tarafından bu tür atamaların Valilik onayını almadan Sağlık Bakanlığına iletildiğini ifade eden Başkan Abdurrahman Uysal, kamu çalışanlarının ve halkın Devlete olan güvenini zedelediğini söyledi.


Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdurraman Uysal, açıklamasında şunlara yer verdi:


&[#]8220;Yapılmak istenen atamanın durdurulmasına kadar bu atamanın hangi amaçla ve nasıl gerçekleştirilmek istenildiği de oldukça önemlidir. Yaşanan süreç oldukça vahimdir. İl içinde sağlık kurulumları arasında yapılan günlük geçici görevlendirmeler de dahi valilik onayı alınmaktadır. Sağlık Bakanlığına bağlı bir kuruluşta daha önce hiç çalışmadığı ve Devlet hastanesin de 1 ay çalıştığı halde 4&[#]8217;üncü Müdür Yardımcısı olarak ataması yapılacak kişinin atama işlemleri Valilik onayına sunulmamıştır. Zonguldak Devlet Hastanesi Başhekimliği ´ne müdür yardımcısı olmak için başvuran kişinin dilekçesi Başhekimlikçe İl Sağlık Müdürlüğüne sunulmuştur. İl Sağlık Müdürlüğü, bu atamayı gerçekleştirmek için Vali onayı almadan Sağlık Bakanlığı&[#]8217;nın onayına sunmuştur. Oysa 5442 Sayılı Kanun&[#]8217;un 8. maddesine göre İllerde Valiliğin uygun görüşünün bulunması esastır. Bu esasa riayet etmeden Valilik Makamının baypas edilmesinin gerekçesi kamuoyuna açıklanmalıdır. Valilik makamı bu ve öncesinde yapılan atamalarda kanuna aykırı olarak maalesef yok sayılmıştır. Bu tür uygulamalar ve gelişmeler kaygı vericidir. Kamu çalışanlarının ve halkımızın Devlete olan güvenini zedelemektedir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi