Bartın&8217;da önceki gün Kozcağız beldesindeki iki sergiyle başlayan Halk Eğitim sergilerine dün kent merkezindeki İMKB İlköğretim ve Fatih İlköğretim Okulu&8217;nda açılan iki sergiyle devam edildi. 15 kursiyerin belge aldığı İMKB İlköğretim&8217;deki serginin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdür Hacı Ali Yeşilyurt, &8220;Öncelikle eğitim olarak, eğitimci olarak insanımızın her yaşta eğitime ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu nedenledir ki örgün eğitimin yanında örgün eğitimden nasibini alamamış, değişik nedenlerle ilköğretim ve ortaöğretimin dışında kalmış kardeşlerimizi kalifiye yapmak, onlara bir meslek becerisi kazandırmak, bu mesleki eğitimin yanında teorik eğitim verme adına yaptığımız kurslarımızı önemsiyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğü olarak gerek ilçelerimizde gerekse merkezde yaptığımız çalışmalarla şu anda güzel sonuçlar ortaya çıkmaktadır&8221; dedi.

Kurslar sürecek


Hacı Ali Yeşilyurt &8220;Bu yıl itibariyle 645 kurs açılmış olup, toplam 121 mesleki alanda değişik branşlara ait 8170 kursiyerimize belge vermiş durumdayız. Bu da gösteriyor ki bu değişik programlara ait kurslardan alınan beceriler ve bilgiler çevreye getirilen hizmetlerin en büyüğüdür. Bugün bu kurslara gelen bir kardeşimiz evine gittiğinde mutlaka onun ufku evine yansıyor. Örgün kurumlarımızın yanında Halk Eğitim Müdürlüğü olarak gerek köylerimizde gerek beldelerimizde ve müsait olan okullarımızda bu kursları açmaya devam edeceğiz. Sadece mevsimsel değil, 365 gün olarak gerek mesleki gerekse sosyal etkinlikler adına talep ve teklif olduğu sürece kurslarımızı açmaya devam edeceğiz&8221; diye konuştu.


Pazarlar mevcut


Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, &8220;Tel kırmamız, bez dokumamız, ahşap boyacılığı ve diğer mesleki alanlardaki çalışmalarımız için burada her türlü konumda pazar mevcuttur. Bunlar değerlendirmeli. Kursiyerlerimizin öğrendiği bilgiler kendilerinde kalmasın. Mutlaka çevreye yayılmalı. Bu kursların ve sergilerin düzenlenmesinde emeği geçen Halk Eğitim Merkez yöneticilerine, bize desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz İsa Küçük olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza Belediye Başkanımız Cemal Akın&8217;a, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Sergimizin bölgemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum&8221; şeklinde konuştu.


Kooperatif oluşturuldu


Belediye Başkanı Cemal Akın da konuşmasında &8220;Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz çok önemli görevler yapıyorlar. Kendilerine bu görevlerinde başarılar diliyorum. Bizde Bartın Belediyesi olarak görevimiz neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız belediye olarak bir kooperatif oluşturdu. Kooperatifin içinde 150 tane bayanımız var. Onların yaptığı çalışmaları satma imkânı sağlamak için İnkumu&8217;nda, Bartın&8217;da ve hatta Amasra ile ilgili çalışmalar var&8221; dedi.


Ev ekonomisine katkı


Belediye Başkanı Cemal Akın kursiyerlerin almış olduğu eğitimler sonucunda yaptığı çalışmaların ev ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini de söyledi. Başkan Akın, &8220;Kursiyerlerin yaptığı çalışmalar sandıklarına girsin istemiyorum, sandıkta kalsın istemiyorum. Gerçekten üretilenlerin maddiyata çevrilmesi gerektiğini düşünüyorum. Evlere nafakalar girsin diye düşünüyorum. O noktada belediyemizin de çalışmaları var. İnşallah tamamen gerçekleştirildiğinde, kurslarla birleştirildiğinde çok önemli şeyler olacağına inanıyorum&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi