Zonguldak´ta boğazı kesilerek öldürülen 3.5 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç´ın, cesedi çuval içerisine konularak çöplüğün yanına bırakılmış halde bulunmuştu. Olayın ardından 3 gün gözaltında tutulan anne Ferdane Cinkılıç ile C.B isimli komşusu gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu´na gönderilmişti.
Olayda kullanılan kesici alet henüz bulunamadı. Hafta içerisinde ulaşacak ve değerlendirilecek ses kayıtlarının dökümlerinin cinayetin çözülmesine ışık tutması beklenirken baba Ali Osman Cinkılıç, öldürülen kızı Sümeyye ve daha önce aynı tarihte doğum sırasında ölen diğer kızı Gülsüm´ün mezarını ziyaret etti. Devrek ilçesine bağlı Sakallar köyünde bulunan mezarlığa ağabeyleri ile gelen baba Ali Osman Cinkılıç, "Ben kızımı para için değişir miyim" diye feryat etti. Kızlarının mezar topraklarını sevip
okşayan Baba Osman Cinkılıç, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Soruları yanıtlayan ağabey Mehmet Cinkılıç, kardeşinin sağlığının önemli derecede bozulduğunu , yeğeni Şule Cinkılıç´ın kardeşi Sümeyye´nin öldürüldüğünü bilmediğini, kendisini televizyon ve gazetelerden uzak tuttuklarını söyledi. Yeğeni Şule´nin tutuklanan annesine mektup yazdığını ve annesinin hastanede olduğunu söyleyen ağabey Cinkılıç, "Cinayeti gerçekleştiren tutuklanan anne Ferdane Cinkılıç dahi olsa cezasını çekmeli" diye konuştu.
Kardeşinin eşi ile ilgili son gelişmeleri duyunca kötü olduğunu söyleyen ağabey




Mehmet Cinkılıç konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Kardeşim çocuğunun mezarının başına geldi. Dün gelmeyi düşündük kar nedeniyle gelemedik. Kardeşimin sağlığının bozulduğunu hissediyorum. Karısıyla ilgili son gelişmeleri duyunca kötü oldu. Bu işin sonunun ne olacağını bilemiyorum. Kardeşim, olay gününden beri ağlıyor. Savcıya çıktığı gece 2´ye kadar karısının suçsuz olduğunu ve çıkacağını bekliyordu. Karısı tutuklanınca kandırıldığını söylüyor. Artık kardeşim benim yanımda kalacak. Şule şu anda annesinin hastanede olduğunu ve hastaneden
geleceğini bekliyor. Annesine mektup yazdı. Bende duygulandım. Şu anda gazeteden ve televizyondan Şule´yi uzak tutuyorum. Umarım kim yaptıysa, yapanlar; annesi de olsa cezasını çekmeli."

Öte yandan polisin cinayet ile ilgili soruşturması sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi