Zonguldak Valisi Erdal Ata ilçede ilk olarak yapımı devam eden kız yurdunun inşaatında inceleme yaptı. Vali Ata´ya Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ve Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar eşlik etti.
Kız yurdunun inşaatı hakkında bilgiler alan Ata, buradan Bastoncular Çarşısı´na gelerek, esnafla sohbet etti. Bastoncular esnafının sorunları hakkında S. S. Devrek Baston ve El Sanatları Kooperatif Başkanı Metin Dedemen´den bilgi alan Vali Ata, bastonculardan fuarlara katılarak tanıtım yapmasını istedi.
Vali Erdal Ata, baston ustalarının yaptığı başından şiş çıkan ve doğal olarak kendisi tarafından şekil alan bastonları uzun süre inceledi. Ata´ya Kaymakam Hüseyin Öner ile Erdal Dedemen tarafından ilçenin simgesi olan baston hediye edildi.
Vali Erdal Ata daha sonra Yazıcık (Dirgine) Köyü Filyos Çayı üzerindeki rafting alanında inceleme yaptı. Dirgine Orman İşletme Müdürlüğü´ne geçen Vali Erdal Ata´ya Orman İşletme Müdürü Cem Bektaş çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yazıcık Muhtarı Nail Akkaş da köy hakkında Vali Erdal Ata ile sohbet etti. Köylerinde 350 haneden 150´sinin boş olduğunu belirten Akkaş, verimli toprakları su olmadığı için kullanamadıklarını aktardı. Akkaş bu konuda bir gölet projesinin olduğunu, bu projenin hayata geçmesi halinde köylerinde birçok ürün yetiştirebileceklerini belirtti.
Vali Erdal Ata ise köylülerin hayvancılığa yeterli ilgi göstermemesinden yakındı. Her köylü kendi evinde birkaç hayvan beslese bahçesini, tarlasını boş bırakmayıp ekip biçse evinin ihtiyaçlarının büyük bir kısmını kendisinin karşılayacağına dikkat çekti. Vali Ata, "Ülkemizin en büyük sorunu olan işsizliğin altında da maalesef tembellik yatmakta. Görüyorum ki köylü üretmeyi bırakmış, hep hazır alıp hazır yiyor, buna para dayanmaz. Sizin köyünüz için bahsetmiş olduğum projeler güzel. Kısa bir süre içersinde buraya görevli gönderip inceleme yaptıracağım" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi