Bartın&8217;da Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama kapsamında evde sağlık hizmeti verecek personelin ilk etap eğitimleri tamamlandı. Evde yatağa bağlı hastalar için verilecek olan sağlık hizmetlerinde görev alacak personel için müdürlükte 20-21-22-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşen eğitime 15 sağlık personeli katıldı. Doktor, sağlık memuru, ebe ve hemşirelerin katılımıyla yapılan eğitim çalışmasında İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleştirildi.



Uzmanlar bilgilendirdi



Eğitim çalışmasında İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şirin Şenel, Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Uzman Psikolog Ayşin Akdağ, Aile ve Toplum Sağlığı Şube Müdürü Cengiz Acar&8217;ın yanı sıra gibi isimler de görev aldı. Tıbbi Teknolog Yeşim Tutumlu, İlkyardım eğitimcisi Sağlık Memuru Reşit Kumcu ile Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Orhan Kırşanlı ve Plastik Cerrah Operatör Doktor Adnan Arslan&8217;da personele eğitim veren diğer görevliler oldu.



Önemli bilgiler verildi



Eğitim çalışmasına katılan personele; Evde Sağlık Hizmetlerinin Tanıtımı ve Kapsamı. Evde Sağlık Hizmetleri Yönergesi. Türkiye&8217;de ve Bartın&8217;da Hizmet Sunumu. Evde Sağlık Hizmetleri İletişim ve Koordinasyon Merkezi ile Birimlerin İşleyişi. Sağlık Personellerin Görev Tanımları, Sorumlulukları, Etik Kurallar. Evde Sağlık Hizmetlerine Başvurma ve Kabul Süreci. Evde Bakım Gerektiren Durumlara Genel Bakış. Yatağa Bağımlı Hasta, Yatağa Bağımlı Hastadaki Değişiklikler ve Komplikasyonlar. Hasta Bakım İlke ve Uygulamaları. Yara Bakımı ve Dekibüt Mobilizasyon ve Yardımcı Araçlar. İlkyardım Hasta / Hasta Yakınları ile İletişim ve Hasta / Hasta Yakınlarının Sağlık Eğitimi konularında bilgiler verildi.



Slayt gösterisi eşliğinde yapıldı



Büyük ilgi gören eğitim çalışması slayt gösterisi eşliğinde yapıldı. Personel evde sağlık hizmetleri konusunda teorik ve pratik bilgilerle donatıldı. İl Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, &8220;Eğitim çalışması katılımcıların ilgi ve aktif katılımları ile verimli geçti&8221; dedi. Sağlık Personellerine eğitim sonunda katılım belgelerini Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu verdi. Müdür Nacaroğlu, &8220;Önümüzdeki günlerde diğer görev alacak personellerin eğitimleri devam edecek olup; Evde Sağlık Hizmetleri hizmet sunumu vermek için gerekli çalışmalar da devam edilmektedir&8221; diye konuştu. Müdür Nacaroğlu başvuruların alınmaya başlandığını, uygulamanın yataklı tedavi kurumlarını, toplum sağlığı merkezlerini ve buralarda çalışan personel ile aile hekimlerini, aile sağlığı merkezlerini ve aile sağlığı elemanlarını kapsadığını söyledi.


Editör: Pusula Gazetesi