´´Ergenekon´´ davası kapsamında tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal´ın annesinin Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesince Yılın Annesi seçildiği bildirildi.
Türk Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nevin Aytaç yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Haberal´ın annesi Medine Haberal´ın yılın annesi seçilmesi konusundaki önerilerinin genel merkezleri tarafından kabul edildiğini söyledi. Medine Haberal´ın hayatı boyunca eğitime önem vererek, iyi eğitim almış evlatlar yetiştirdiğini anlatan Aytaç, şöyle konuştu:
´´Her yıl çeşitli meslek gruplarında çalışanların annelerini ´Yılın Annesi´ seçiyoruz. Bu yıl ise 1920´de Rize´nin bir köyünde dünyaya gelerek önemli başarılar elde etmiş çocuklar yetiştirme başarısı gösteren, memleketine okul yaptıran ve onlarca öğrenciye burs veren Medine Haberal´ı ´Yılın Annesi´ ödülüne önerdik. Genel Merkezimiz de bunu kabul etti. Haberal ve ailesi derneğimize her zaman destek oldular. Haberal, yılın annesi seçildiğini öğrendiğinde çok duygulandığını ve onur duyduğunu söyledi.´´
Nevin Aytaç, ödül töreninin bugün Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokali´nde gerçekleşeceğini de kaydetti.
&[#]8216;Çok mutlu oldum&[#]8217;
Medine Haberal ise rahatsızlığı nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesince yılın annesi seçilmekten çok mutlu olduğunu ifade etti. Yılın Annesi seçilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu anlatan Haberal, şunları söyledi:
´´Tüm anneler yılın annesidir. Acılı zamanımızda böyle bir ödül beni mutlu etti. Tüm çocuklarımın Anneler Günü´nde yanımda olmasını isterdim. Maalesef büyük oğlum Mehmet yanımda olamayacak. Her Anneler Günü´nde yanımda olurdu ya da çiçek gönderirdi. Oğlumu en son geçen yıl gördüm. Ondan sonra da görüşme imkanı olmadı. İnşallah kısa sürede bir araya geliriz.´´
Oğul Osman Haberal da annesinin Yılın Annesi seçilmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, ´´Bizim için onur verici bir durum. Her yıl ailece Anneler Günü´nü kutluyorduk, fakat bu yıl buruk geçecek. Keşke ağabeyimiz de bizimle beraber olsaydı´´ şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi