Sol´da bir türlü hayata geçirilemeyen birlik ve ortak aday tartışmaları DSP ile CHP arasında yeni bir tartışmayla yeniden gündemde. DSP ile CHP arasında daha önce yapılan ortak aday çıkarmaya yönelik ziyaretlerin sonucun-da İsmail Eşref´in DSP´nin değil CHP´nin teklifini kabul etmesi birlikte mücadele ümitlerini de kırmış görünü-yor. DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu´nun Pusula´nın dünkü sayısında çıkan eleştiri ve sitemlerini değerlen-diren Eşref; "Demokratik Sol Parti mensuplarının, seçmenlerinin ve yönetiminin İsmail Eşref ´i destekliyor gibi dedikodular Nurhan Başkanı rahatsız etmiş olabilir" yorumunda bulundu.


&[#]8216;NURHAN BEY,


SÖYLENTİLERDEN RAHATSIZ&[#]8217;


Başoğlu´nun kendisini DSP´den aday olmaya ikna etmeye çalıştığını belirten CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Başoğlu´nun eleştirilerine karşı "Sevgili Nurhan Başoğlu öncelikle benim arkadaşım, ona kırılamam. Yedi yıl görev yaptığım eski partimin de İl Başkanı. Bana karşı sarf ettiği sözleri geniş olarak ele aldığımızda bir rahatsızlık olduğunu anlıyorum. Demokratik Sol Parti´nin mensuplarının, seçmenlerinin ve yönetiminin İsmail Eşref ´i desteklediği şeklindeki dedikodular Nuran Başkanı rahatsız etmiş. Ben, İsmail Eşref&[#]8217;te kimmiş? Sözünden bunu çıkartıyorum. Nurhan Başkanın söylediği sözlere bakılırsa, ben İsmail Eşrefi desteklemiyorum demiş. Bence bu bir rahatsızlıktır. Eğer halk İsmail Eşref´i destekliyorsa, Nurhan Başkan da vatandaşın yaptığı yorumlardan rahatsız olmuş veya kırılmış da olabilir. Ama İsmail Eşref de kimmiş? Sözüne tek başına bakıldığında İsmail Eşref´i umursamıyorum da demiş olabilir. Tabi ben bu sözleri ciddiye almıyorum. Kendisi arkadaşımdır. Çünkü ben halen birlik beraberlik istiyorum. DSP benim 7 yıl görev yaptığım partidir. İlk hedefimse aramızda olan köprüleri ve bağları koparmamaktır. İleride olabilecek birliktelikten ümitliyim ve halen bu birlikteliğin olacağına inanıyorum. DSP aday arayabilir ama bu birliktelik ileriki tarihlerde sadece il bazında değil, Genel Merkezde de CHP ve DSP birlikteliği olacaktır. Bu nedenle ağır konuşup bağları koparmak istemiyorum. Cevabımın bu sözlere cevap olarak değil, yorum olarak değerlendirilmesini istiyorum. Nurhan Başkanın kendilerine yapılan baskılardan rahatsızlık duyduğunu hissediyorum" yorumunda bulundu.


&[#]8216;HERŞEY BİTMEDİ,


DAHA YENİ BAŞLIYOR&[#]8217;


Her şeyin bitmediğini yeni başladığını belirten Eşref, ayrıntılara takılanların sonuçlarına katlanacağını belirterek Nurhan Başoğlu´na aday çıkarmaması telkininde bulundu. Eşref; "Nurhan Bey, ´CHP, birlik-beraberlik çatısı altında toplanma çağrımıza duyarsız kaldı´ demiş. Öyle bir şey yok. CHP´de aday olarak benim adım açıklandığında, artık her şey bitti, şeklinde bakıldı. Her şey bitmedi, daha yeni başladı. CHP adayını açıklamakta haklıdır. CHP ana muhalefet partisi çünkü, oy potansiyelini kendine yeterli görüyor. Birlikte olmak isteyen oturur hangi partiden adayımızı çıkartalım diye görüşülür. Bizde CHP olarak açıkladık. CHP´de beni aday gösterdi. Birliktelik Genel Merkez ve İl bütününde olmaz ise vatandaşta olacak. DSP bir aday çıkaracaksa, DSP&[#]8217;de seçmenin çoğundan oy alan birisi olsun. Aday çıkarmasınlar ama çıkaracaksalar da biz de gerekli çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah seçimi alacağız. Kimse ayrıntılara takılmasın, takılacaksalar da herkes sonuçlarına katlanır" dedi.



&[#]8216;DSP&[#]8217;NİN ADAYINI

MERAK EDİYORUM&[#]8217;


DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu´nun bahsettiği iki güçlü adayı çok merak ettiğini belirten Eşref´in yanıtı net oldu. Başoğlu´nun DSP´nin adayı olabileceğini ima eden Eşref´in son sözleri; "Nurhan Başkan´la seçimle ilgili çok konuştuk. Nurhan Başkan, beni DSP´den aday olayım diye ikna etmeye çalıştı. Bende bunun böyle olmayacağını, DSP içerisinde olabileceğimi ve bundan gocunmayacağımı ama DSP adayı olarak çıkarsam bu seçimde zorlanabileceğimizi ifade ettim. Bir de ben DSP´den CHP´ye gelmiş biri olarak tekrar DSP´ye geçiş zig-zaklığı yaşayamam. DSP´den CHP´ye sol olduğu için geçtim. Çünkü her iki parti de Atatürkçü. Benim için tekrar geriye dönmek olmaz. Ben zig-zak çizen bir insan değilim. Ben CHP´den bir yere gitmiyorum. CHP´liyim, adayıyım, bundan sonrada böyle kalacak. Nurhan Başkan benim DSP´den aday olmamı istedi, bende kabul etmeyince, kendi partimin adayı ben olurum dedi. Bizde ol dedik. Ama olma niye aday oluyorsun ki, ittifak yapalım dedik, sıcak bakmadı ve halen adayını açıklayacak. İki güçlü adayı olduğunu söylemiş. Bunları artık bende merak ediyorum" oldu.


Ara verilen ittifak ve ortak aday tartışmalarının bundan sonra nasıl şekilleneceği ve Başoğlu´nun aday çıkarmama konusunda ikna edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi