Turların ikinci adresi tarihi ve turistik ilçe Amasra&8217;da 23 Nisan Çocuk Bayramı tatilinin hafta sonu ile birleşerek üç güne çıkması ve olması ve havaların güzel gitmesi nedeniyle aşırı bir yoğunluk yaşandı. Özel araçlarla gelenlerin yanı sıra tur otobüslerinin çoğunlukta olması dikkat çekiciydi.


Terminal yetersiz kalıyor


Araç yükünü taşıyamayan terminalin yaz sezonunda bu yükü nasıl kaldıracağı merak konusu olurken, terminal zemininin yarattığı sıkıntı da tur araçlarının ve kente özel araçlarıyla gelen turistlerin önemli sorunları arasında bulunuyor. Terminaldeki halı sahanın burayı daralttığını belirten vatandaşlar, &8220;Halı saha güzel ama yeri yanlış. Terminal mevcut haliyle Amasra&8217;ya yetmiyor&8221; dediler.


Turistler hizmet istiyor


Otobüslerden inen turistlerin ihtiyaç gidermek için aradıkları tuvaleti hemen bulamadıkları kentte bir başka önemli sorun da terminalde tuvalet olmaması. Turistler, Türkiye&8217;nin her yerini gezdik, böyle bir acayip terminal görmedik diyorlar. Daha önemli bir sorun var; Otobüs hareket etmek üzereyken, son dakikada tuvalet ihtiyacını gidermek için müsaade isteyen yolcu çok bekleniyor. Yabancı bir insan bilmediği ilçede umumi tuvaleti uzaklarda arıyor ve zor buluyor.

Editör: Pusula Gazetesi