Tarihi ve turistik ilçe Amasra&8217;da kent merkezine yeni bir çocuk parkı yapılmasını veya mevcut parkın yeni oyun gruplarıyla donatılarak ihtiyaca cevap verecek hale getirilmesi istenirken, taleplerinin karşılanmasını bekleyen vatandaşlar, mevcut parkın güvenli hale getirilmesi gerektiğini de söylüyor. Çocuk parkının yetersiz olması nedeniyle izdihama sebep olduğunu belirten vatandaşlar, yol kenarındaki parkın etrafına korkuluk yapılmasını istiyor.

Gazetemize haber olmuştu


Tarihi ve turistik ilçe Amasra&8217;da kent merkezinde bulunan ve ihtiyaca cevap vermediği için gazetemizin 6 Nisan tarihli sayısına &8216;Amasra çocuk bahçesi istiyor&8217; başlıklı bir habere konu olan sorun çözüm beklerken, vatandaşlar parkın güvenliğiyle ilgili soruna da çözüm istiyor. Çocukların oyun gruplarının önünde sıra bekledikleri parkın yol kenarında olması ve etrafında korkuluk bulunmaması aileleri tedirgin ediyor.


Zemin tehlike yaratıyor


&8220;Çocuk bahçesindeki oyun grubu sayısının çoğaltılmasını istiyoruz. Çocuk bahçesinde, basketbol sahasından hatıra kalan beton zemine düşen çocuklar da yaralanıyor. Beton zeminin yok edilerek, çimlendirilmesini istiyoruz&8221; diyen vatandaşlar, gazetemize yaptıkları açıklamada, &8220;Amasra&8217;da yaşayan çocuklar ve onların büyüklerinin, Pusula gazetesinden ricaları var; Konu tekrar çocuk bahçesi. Belediye Başkanı Emin Timur, lale çiçeklerine gösterdiği ilginin bir kısmını lütfen çocuk bahçesine de göstersin. Çocuk bahçesindeki oyuncakların eski olduğunu daha önce haber yapmıştınız&8221; şeklinde konuştular.


Çocuklar da hizmet bekliyor


Vatandaşlar &8220;Çocuk bahçesinin çok önemli eksikliği var. Etrafının korkuluklarla çevrili olması lazımdı. Bunun iki faydası var; birinci faydası çocuklar büyüklerin dikkatsiz bir anında yola kaçıyorlar. Olası bir trafik kazası meydana gelme korkusu var. İkinci fayda: Çocukların yanına yabancı kötü niyetli birisi gelse, Amasra Emniyet güçlerinin, daha iyi bir kontrolü ile istenmeyen kötü bir olayın önüne geçilebilir. Amasra&8217;nın tek çocuk bahçesine Kültürevi yapılarak bahçenin alanının daraltılacak olmasına çok tepki var. Başkan Timur çocuklar için daha çok hizmet vermeli&8221; diye konuştular.





Editör: Pusula Gazetesi