GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet tarihinin dünyaya örnek mücadeleler barındırdığını belirtti. Muslu, mesajında şöyle dedi:
&[#]8220;Anadolu&[#]8217;yu işgal eden emperyalist güçlere karşı, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün önderliğinde zaferle sonuçlandırılan Ulusal Kurtuluş Savaşı&[#]8217;yla ulusumuz dünyaya örnek bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Savaşın en sıcak günlerinde, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi&[#]8217;ni (TBMM) toplayan ve egemenliğin kayıtsız-şartsız ulusa verildiğini dünyaya ilan eden Atatürk ve arkadaşları, halkımızdan hiç kopmamış, ulusun bütünlüğüne güvenmiş ve haklı çıkmışlardır.
İstihdam yaratmak, toplumun refah düzeyini yükseltmek, saygın ve güçlü bir Türkiye yaratmak vaadleriyle iktidar olanlar, Cumhuriyet tarihimizden dersler almamış ve sadece emperyalist ülkelerin değil onların uluslararası sermayesinin de dayattığı politikaları uygular hale gelmişlerdir. Özellikle 1990 yılından sonra ülkemize de Yeni Dünya Düzeni, Küreselleşme adıyla IMF ve Dünya Bankası aracılığıyla dayatılan emperyalist politikalar, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş ekonomik krizler yaşanmasına yol açmıştır. Hızla üretmeden tüketen bir ülke haline dönüştürülen Türkiye, rekor iç ve dış borçlarla, rekor düzeyde işsizlikle mücadele eder duruma getirilmiştir. Her geçen gün dışa daha bağımlı hale gelen ülkemizin, halkın vergileriyle inşa edilen ulusal kuruluşları, özelleştirmeler yoluyla birer birer yabancı sermayenin kontrolü altına girmiştir. Bugün gelinen noktada, Türkiye&[#]8217;ye Ortadoğu&[#]8217;da, Kıbrıs&[#]8217;ta, Irak&[#]8217;ın kuzeyinde dayatılan politikalar bu sürecin bir sonucudur. Bölgemizde bulunan Erdemir&[#]8217;in özelleştirilmesi, ÇATES&[#]8217;in özelleştirilmesi girişimleri de bu politikaların birer ürünüdür. Çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemize ışık tutmalı, ülkemizi yönetenler; en zor şartlar altında dahi halka güvenen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi, halkımıza güvenmeli ve halkımızın ve ülkemizin yararı ve çıkarları doğrultusunda politikalar üretmelidir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyet tarihimizin, dünyaya bu yönüyle örnek mücadeleler barındırdığı unutulmamalıdır.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı&[#]8217;yla tüm dünyaya örnek olan Türk ulusu, ulusal bütünlüğüne ve ulusal egemenliğine her şart altında sahip çıkmaya devam edecektir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi