Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) Nisan ayı Meclis toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Halil Çelen başkanlığında yapılan toplantıda, Mart ayı hesap cetveli okunarak oylamaya sunuldu. Toplantıda konuşan TSO Başkanı İsmail Toksöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda ve Meclis Başkanları İstişare Toplantısında Odalar tarafından ortaklaşa hazırlanan bildiriyi okudu. Başkan Toksöz; &8220;TOBB camiası olarak, 2002 yılından bu yana her platformda, kayıtlı ekonomiye geçmenin gerekliliğini, kayıt dışı kalanın küçük kalacağını, kayıt altına girmeyen bir ekonominin, haksızlığa ve adaletsizliğe neden olduğunu ifade ettik. "Hesabını veremeyenin hesap soramayacağını", hep söyledik. "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" düsturu ile yetişen bizler, her zaman sosyal sorumluluklarımızın farkında olduk&8221; dedi.


Elimizi taşın altına koyduk


Töksöz; &8220; Sosyal ve ekonomik refahı geliştirici her projenin hayata geçmesi için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Son dönemde, hızla bozulan iktisadi ortamın bir sonucu olarak, artan işsizliğin acısını, bizler de yüreğimizde hissediyor ve çözümü için çaba sarf ediyoruz. Zira evine ekmek götürememenin, siftahsız kepenk kapatmanın, çekini-senedini, vergisini zamanında ödeyememenin, üretimini ve işçisini muhafaza edememenin ıstırabını, çok iyi biliyoruz. Anadolu´da, daha çok üretmek ve daha çok istihdam sağlamak, bir müteşebbisin gurur kaynağıdır, övüncüdür. Bizler, "çalışanın hakkını alın teri kurumadan veriniz" öğüdüyle yetiştik. Biz, çalışanımızla aynı masada, aynı tencereden yemek yeriz. Çalışanın maaşını geç verdiği için ağlayan insanlar, işte bu camianın mensuplarıdır&8221; diye konuştu.


İşbirliği yapılmalıdır


İstihdamın artması için çalışmaları yapılması gerektiğini belirten Başkan İsmail Toksöz; &8220;Komşusu açken, tok yatan bizden değildir anlayışını benimsemiş bu camianın mensupları, hiçbir zaman ezen olmamış, ezilenin yanında olmuştur. İstihdamın artması, daha çok üretim, daha çok ticaret, daha çok refah demektir. Ekonomik büyüme ile istihdam artışı doğrudan ilişkilidir. Kim daha çok üretmek, kazanmak istemez ki? Daha çok üretirse, iş yaparsa kim ihtiyacı olan işçiyi almaz ki? Sorunun çözümü çarkların dönmesi, üretim ve rekabet gücümüzün artmasıdır. Zira üretim tüketim ve istihdam birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Çarkların dönmeye devam etmesi için de, itici güce ihtiyaç vardır. Bunu da ancak hükümet sağlayabilir. Yapılması gereken, büyük bir istihdam seferberliğini, kamu-özel sektör işbirliği ile bir an önce başlatmaktır&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi