Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı´nın kendisine yönelik eleştirilerini dile getirirken söylediği; ´Radikal uygulamalar yapmalı. Siyasetten kendisini bir yerlere hazırlıyor olabilir´ şeklindeki söylemlerine cevap verdi.
Eşref, Pusula´ya yaptığı açıklamasında; ´Ben milletvekilliği için gün dolduruyormuşum. Bu söylediklerim ve yapacaklarım bunu diyenlere cevap olacak. Ben görevimi, önümde dört yıl varcasına yapıyorum&[#]8221; dedi.
Belediyenin ekonomik sıkıntılara rağmen geçinmeyi başardığını ve bunu kıskananların olduğunu belirten Başkan Eşref; &[#]8220;Zonguldak Belediyesi´nin bir yıl boyunca yeteri kadar hizmet yapmadığı yönünde bazı siyasi parti temsilcileri eleştiriler yapıyor. Bunu iki siyasi parti temsilcisinin basın açıklaması yaparak anlatmasını doğal karşılıyorum. Çünkü biz görevde yaptıklarımızı kamuoyu ile paylaşırken mevcut Belediye yönetiminin çalışıp çalışmadığını kamuoyu değerlendirir. Bunu bazı siyasi parti temsilcilerinin de kendi lehine değerlendirmeleri de çok doğal. Ama haklı olduklarını söylemem mümkün değil. Çünkü söylenen laflar genel laflar. Belediye işi sadece geçinmek olarak kabul etti ve geçinebilir projeler saydı. Yaptığımız hizmetlerle ortada bir şey yok deniliyor. İlk projemiz geçinebilmekti. Bu siyasi partinin yetkilileri demedi mi? Belediye sıkıntıda gelen kişinin işi zor diye. Ama biz zoru başardık. Yine para ve ekonomiyi konuşuyoruz ama birileri bir şey söyleyince konuşmak zorunda kalıyoruz. Ben belediyeye ilk göreve geldiğimde 2 milyon 100 liralık aylık geliri, 3 milyona çıktı. Belediyenin 3 buçuk milyon aylık gideri ise 3 milyona düştü. Geçiniyoruz ve bunu kıskanıyorlar. Bizim bu başarımızı küçümsemek için hizmet yapmadı diyorlar. Söylesinler herkes bizim ne yaptığımızı biliyor&[#]8221; dedi.


´Yatırım faslına yine başladık´
Bir yıl içinde olması gereken hizmetleri yaptığını ancak yatırım yapamadıklarını ifade eden Başkan Eşref şunları söyledi: &[#]8220;Belediye olarak her türlü sorunu çözmeye çalışıyoruz. Kaynak ve büyük masraf gerektiren yatırımlar yok ama bu noktaya yeni geldik. Ben göreve geldiğimden bu yana bir yıl geçinme yılı demiştim. Artık geçinme yılımız bitti. Bizi çalışana maaş veremeyecek diye bekleyenler utandı. Utansınlar. Çünkü oyunuzu İsmail Eşref´e verirseniz, suyunuz, elektriğiniz kesilir denildi. Ne oldu? Bir yıldır kötü ve olumsuz şartlara rağmen güzel geçindik ve geçinmeye de devam ediyoruz. Herkes bunu takdir etsin. Olması gereken hizmetleri ettik ama yatırım faslına yine başladık. Bir yılda çok şey oldu.&[#]8221;


´Kimse geçinemedin diyemez´
Başkan Eşref, Aytekin Kazancı hakkında; &[#]8220;Radikal uygulamalar yapması gerekir. Milletvekilliği için gün doldurduğu için herkesle iyi geçinme yoluna gidiyor´ şeklindeki sözlerine yanıt vererek; &[#]8220;Belediye bir yıl içinde çok iyi geçinde. Bana kimse geçinemedin diyemez. İsmail Eşref çalıştı veya Zonguldak´ta çok iyi şeyler yaptı da demezler. Çünkü onlar bizim karşımızda siyaset yapıyor ve bizim siyasi görüşümüzde değiller. İsmail Eşref´in ve CHP´nin yaptığı başarılı belediye çalışmasını küçümsemek zorundalar. Ama halk her şeyi biliyor. Milletvekilliği için gün dolduruyormuşum. Bu söylediklerim ve yapacaklarım benim için ´milletvekilliği günü dolduruyor´ diyenlere en güzel cevap olacak. Her şey zamanı gelince konuşulur. Şimdi bunu söylemem çok erken. Ben görevimi önümde dört yıl varcasına yapıyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi