Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Türk Telekom arıza servisinde çalışan Mehmet Akça´nın 17 Mart 2010 da sabah işe gittiği saatlerde öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturmasını sürdürdü.
Meşrutiyet Mahallesi´ndeki merdivenlerde tabancayla öldürülen Mehmet Akça´nın kan davası nedeniyle öldürülebileceği iddiası üzerine ekipler alarma geçti.
Mehmet Akça´nın kardeşi A. Akça´nın üç yıl önce bıçakla öldürdüğü Ali Ö.´nün yakınları tarafından öldürülebileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, Zonguldak ve Trabzon´da eşzamanlı operasyon yaptı.
Mehmet Akça´nın, üç yıl önce öldürülen Ali Ö.´nün ağabeyi Osman Ö. tarafından öldürüldüğü iddia edildi.
Operasyonda Osman Ö., teyzesinin oğlu Erol K. Trabzon´da yakalandı. Zonguldak´ta ise Ergün Ö., Kerim B., Tuncay B., Köksal B., Ahmet B. ve Ekrem Ö. yakalandı.
Mehmet Akça´yı öldürdüğü iddia edilen Osman Ö.´nün olay günü Trabzon´a gittiği öğrenildi.
Zanlıların olaydan önce olay yerinde keşif yaptığı öne sürülürken yapılan aramalarda cinayetin işlendiği silah ve 4 ruhsatsız tabanca ile 2 av tüfeği ele geçirildi. Zonguldak Adliyesi´ne getirilen şahısların savcılıkta sorgulaması sürüyor.
Öte yandan Mehmet Akça´nın 17 Mart 2010 da öldürülmesi ile olayı işlediği ve olaya karıştığı iddia edilen zanlıların 17 Nisan 2010 da yakalanması dikkat çekti.
Editör: Pusula Gazetesi