AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, Türkiye&8217;nin turizm potansiyelinin her geçen yıl arttığını söyledi. Küresel kriz döneminde 10 büyük turizm ülkesinde turist sayısının düşerken bu ülkeler arasında Türkiye&8217;de turist sayısının arttığını kaydeden Milletvekili, &8220;Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla, her yıl kutlanan Turizm Haftasının 34.&8217;sünü kutluyoruz. Türkiye, her alanda olduğu gibi turizm alanında da AK Parti iktidarı ile çok önemli mesafeler almıştır. 2002 yılında ülkemizde turizm gelirlerimiz 8,5 milyar dolar seviyesinde iken 2010 yılında 25 milyar doları aşmıştır. Ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 2002 yılında 13 milyon kişi seviyesinde iken 2009 yılı sonunda 26 milyonu aşmıştır&8221; dedi.



Tarihi eserlerimizi onarıyoruz


Bartın&8217;ın turizm alanında hak ettiği yere gelmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Milletvekili Tunç; &8220;Türkiye turist sayısında dünyada 7. sıraya yükselmiştir. Küresel kriz nedeniyle dünyada 10 büyük turizm ülkesinde turist sayısı düşerken bu 10 ülke arasında sadece Türkiye turist sayısını artıran ülke olmuştur. Ülkemizde 1999-2002 yılları arasında sadece 46 tarihi eser restore edilmişken 2003 yılından bu yana 4 bin civarında tarihi eserin onarımı ve bakımı gerçekleştirilmiştir. Bartın ilimiz, tarihi turistik değerleri, doğal güzellikleri, denizi ve yeşiliyle ülkemizin turizm potansiyeline sahip önemli illerinden biridir. Başkent Ankara&8217;ya en yakın mesafede bulunan 56 km.lik sahil şeridindeki plajlarımız, dünyanın 100 sıcak noktasından biri olan Küre Dağları Milli Parkı, Yaylaları, şelaleleri, tarihi evleri, mağaralarıyla görülmeye değer güzellikleri içinde barındıran Bartın&8217;ı turizmde de hak ettiği yere taşımak için gerekli çalışmaları yapıyoruz&8221; diye konuştu.


Eserler turizme kazandırılacak


Bartın&8217;daki tarihi eserlerin turizme kazandırılacağını ifade eden Milletvekili Tunç; &8220;Fatih Sultan Mehmet&8217;in Çeşm-i Cihan olarak nitelendirdiği 3 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Amasra ilçemizdeki tarihi eserlerin restorasyonu, Amasra Müzesinin onarımı gibi tarihi eserlerimizi ayağa kaldıracak çalışmaları başlattık, Amasra ilçemize denizden de turist gelmesini sağlamak için Amasra Yolcu iskelesi ve yat limanı projesini yatırım programına aldık, Bartın-Amasra duble yolunu tamamladık. Orman Korunan alanlarının güçlendirilmesi projesi kapsamında Küre Dağları Milli Parkı tanıtım ofislerinin inşaatlarının başlattık, Bartın ilimizde bulunan tarihi camilerin onarımlarını gerçekleştirdik, tarihi evlerin onarımlarına hibe yardımları, TOKİ kredileri sağlamaya devam ediyoruz. Bartın Kültür Merkezi inşaatını başlattık, kısa sürede tamamlayarak Bartın&8217;a yakışır bir Kültür Merkezini halkımızın hizmetine sunacağız&8221; şeklinde konuştu.


Çalışmalar devam edecek


Milletvekili Tunç; &8220;Ulus ilçemizdeki tarihi Kocagöz Konağını turizme kazandırmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Turizm kredileri ile turizm işletmecilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Kültür ve Turizm festivallerini destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bartın&8217;ı her alanda olduğu gibi turizmde de bir marka yapmanın gayreti içerisindeyiz, Bartın&8217;a, Amasra&8217;ya, Ulus&8217;a, Kurucaşile&8217;ye ve turistik beldelerimize gelecek turist sayısını artırmak, turizm değerlerimizi en güzel şekilde ortaya çıkarmak için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Turizm haftası münasebetiyle, Bartın ilimizde turizm alanında katkı sağlayan herkese, idarecilerimize, turizm işletmecilerimize teşekkür ediyor, turizm haftasını tebrik ediyorum&8221; ifadesini kullandı
Editör: Pusula Gazetesi