Bartın merkeze bağlı Uzunöz köyünün Karaçay mahallesinde belediyeye bağlanıp bağlanmama konusunda yapılacak referandumun (halk oylaması) tarihi belli oldu. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Belediyenin girişimleri ve mahalle sakinlerinin seçmen sayısının bir fazlasıyla Valiliğe yaptıkları başvuru ile ilgili 2 Mayıs Pazar gününü oylama günü olarak belirledi. Referandumla ilgili süreci başlatan Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, muhtarlık bölgesi askı listelerini cumartesi günü saat 08.00 itibarıyla askıya çıkardı.



Bugün 17.00&8217;de askıdan inecek



Bugün saat 17.00&8217;de askıdan indirilecek olan listelere askı süresi içinde itiraz edilebileceği belirtildi. Merkeze bağlı Ağdacı ve Şiremirçavuş köylerinde geçen Aralık ve Ocak aylarında yapılan oylamanın ardından Uzunöz köyü Karaçay mahallesinde gerçekleştirilecek oylama ile ilgili Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda şöyle denildi:


&8220;Bartın merkez ilçeye bağlı Uzunöz köyü Karaçay mahallesinde oturan vatandaşların Bartın Belediye sınırlarına katılıp katılmama hususundaki halkoylaması 2 Mayıs 2010 Pazar günü yapılacaktır. Muhtarlık bölgesi askı listeleri 17 Nisan Cumartesi günü saat 08.00 itibarıyla askıya çıkartılmış olup 19 Nisan pazartesi günü (bugün) saat 17.00&8217;de askıdan indirilecektir.



Kaydı olmayanlar nüfusa başvuracak



Muhtarlık bölgesi askı listelerine askı süresi içerisinde itiraz olunabilecektir. Muhtarlık bölgesi askı listesinde kaydı olmayan ve Uzunöz köyü Karaçay mahallesinde oturan seçmenler, askı süresinde mesai saatleri içinde Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurabileceklerdir. Başvuru sırasında oturdukları evlere ait tapu kaydı, elektrik, su ve telefon faturalarından birini ibraz etmeleri gerekmektedir&8221; Bartın&8217;da 6 Aralık 2009 Pazar günü merkeze bağlı Ağdacı köyünde yapılan belediyeye bağlanma referandumunda 494 evet, 191 hayır oyu çıkmıştı.



Ağdacı&8217;dan sonra Şiremirçavuş


Yine merkeze bağlı Şiremirçavuş köyünde 3 Ocak 2010 Pazar günü yapılan oylamada da 360 evet, 70 hayır oyu çıkmış, Şiremirçavuş köyü de Ağdacı köyünün ardından Bartın kent merkezinin yeni mahalleleri olmayı kabul etmişti. Ağdacı ve Şiremirçavuş&8217;la Bartın kent merkezinin nüfusu 50 bini geçmişti. Böylece Bartın Belediyesi, nüfusu 10 ile 50 arasındaki iller arasından çıkarak 50 ile 100 bin nüfuslu belediyeler arasında yer almıştı.

Editör: Pusula Gazetesi