Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Zonguldakspor&[#]8217;a katkı vermediği yönündeki söylentilere cevap verdi.


Zonguldakspor´un 14 yıl boyunca 1. Lig&[#]8217;de verdiği mücadeleyi madencinin desteğiyle sağladığını belirten Muslu, Zonguldakspor&[#]8217;a bir yıl içinde 33 milyar para verdiklerini söyledi.


Zonguldakspor´un 1. Lig&[#]8217;de mücadele ederken 50 bini geçen madenci üyesinin olduğunu dile getiren Muslu, şimdi bu sayının 11 bine düştüğünü, TTK ve sendikanın yok olma ile var olma arasında mücadele verdiğini vurguladı. Madencinin Zonguldakspor´a her türlü desteği verdiğini belirterek şehri yönetenleri ve siyasetçileri de eleştiren Muslu, şunları şöyledi:


&[#]8220;Sendika olarak Zonguldak´a ve Zonguldakspor´a her zaman desteğimizi verdik. Yazılanlar ve söylenenler sadece kulübe zarar verir.


Zonguldakspor 14 yıl boyunca 1. Lig&[#]8217;de kaldıysa, bu madencinin ve sendikamızın desteğiyle olmuştur. 1998 yılına kadar sürdürdüğü mücadelesinin ardından düşüş yaşadı. Bu durum, sendika ve maden işçisi hiç zaman Zonguldakspor´a destek vermedi şeklinde yorumlandı. Böyle bir şey söylenemez. Biz bir buçuk yıl Zonguldakspor´a 30 milyarı geçen miktarda katkı verdik. Gönül ister ki daha fazla destek verelim.


1. Lig&[#]8217;de olduğu dönemlerde Zonguldakspor Kulübü&[#]8217;nün 50 binin üzerinde TTK´da çalışan üyesi vardı. Bu 50 bin üye Zonguldakspor´a katkı veriyordu. Bugün üye sayımız 11 bine düştü. TTK ve sendika yok olma ile var olma arasında mücadele veriyor. Vakfımızın geliri belli, 3 yıl önce üye yenilemek zorunda kaldık. Kanunlar değişti. Şu anda madencinin tamamı vakfa üye değil. Vakfın gelirleriyle şu anda 120 öğrenciye burs veriyoruz. Bugün Karabük bu başarıyı yakaladıysa, başta Çelik İş Sendikası´nın katkılarıyla yakaladı.&[#]8221;


´Ben bu kulübün en büyük sıkıntısını çekenim´


Hem 1. Lig, hem 3. Lig hem de 1. Süper Amatör Lig&[#]8217;de ben bu kulübün en büyük sıkıntısını çekenim. Ama hiçbir zaman Zonguldakspor´a birey olarak talibim demedim. Önceki Valimiz Yavuz Erkmen, Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası, işadamları ile TTK Genel Müdürlüğü listesi yapıldı. Valimiz, &[#]8216;Sen bu listenin başında birleştirici olacaksın&[#]8217; dedi ve bu listeyi yapan Zonguldak´tı.


´Ben kredi kartımla takımı deplasmana getirdim´


Ama bunu bugüne kadar konuşmadım. Ben bunu Zonguldak kamuoyunun takdirine bıraktım. Herkes ailesi ve çocuklarıyla bayram yaparken ben takımı Rize´ye getirdim. Zaman zaman kendi asli görevimi tehlikelere attım.


GMİS Genel Başkanı olalı bir buçuk yıl oldu ve ben bu göreve Olağanüstü Kongre ile geldim. Sendikamızın ekonomik durumu ortada. Zonguldakspor´a her zaman katkımı verdim ve yine de vermeye çalışacağım. Zonguldakspor´la ilgili bu durumu tasvip etmiyorum.


´Şahin, Karabük´e20 trilyon vermiş´


Geçenlerde Karabükspor Başkanı ile konuştum. Karabük´teki Şehir Stadı´nın yapımıyla ilgili &[#]8216;10 trilyona yakın para geldi. Sezona kadar stadın yarısını yapacağız&[#]8217; dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de Karabük´ü ziyaret etmiş. Stat için 10 trilyon daha para aktarıldığı müjdesiyle, 20 trilyon kaynak verilmiş. Ama bizim stadımız 3. Lig&[#]8217;de dahi oynanacak durumda değil. Şehir stadımız Futbol Federasyonu´nun belirlediği kriterlerin hiçbirine uymuyor. Başta siyasilerin Zonguldak´a ve Zonguldakspor´a sahip çıkması lazım.


En büyük özelliğimiz TTK ve Erdemir. Bu kurumların üzerine ciddi bir şekilde gidilsin. GMİS de imkanları ölçüsünde üzerine düşeni yapmaya devam edecek.


Herkes taşın altına elini koymalı


Sadece GMİS&[#]8217;in ve maden işçilerinin üzerine gidilmesin. Madenci yer altında asgari ücretle çalışıyor. Hiç kimse bunu konuşmuyor. Bu konuşmalarım biraz şikayet gibi algılanır ama haklı olduğumu düşünüyorum.


Sendikamızın 2011 yılında Genel Kurulu var. Bine yakın öğrencimize burs veriyoruz.


Buradan 3-5 lirayla ilimizi temsil eden öğrencilere ve sporcu kafilesine yardımcı ediyoruz. Önceliğimiz her zaman Zonguldak ve Zonguldakspor oldu.


´Benim başım dik, alnım ak´


Kurumları yönetmek kolay değil. Ben Zonguldakspor´da görev yaptığım dönemlerle ilgili savcıya ifadeler verdim. Benim ne evraklarla ilgilenecek, ne de muhasebeyle ilgilenecek vaktim veya zamanım olmadı. O iş bana zaten bırakılmaz. Ben işimle ilgilenirim.


Benim başım dik, alnım ak. Dün de Gazipaşa´daydım yarın da burada olacağım. Olmaya da devam edeceğim.


Herkes birisini eleştirirken elini vicdanına koysun. Ben sadece bu dönem bir yıl içerisinde Zonguldakspor´a 20 milyar verdim. 13 milyar da 2009´un başında vermiştik. Toplamda 33 milyar Zonguldakspor´a para verdik.


Madencinin Zonguldakspor´a desteğini görmezden gelmesinler. Önceliğimiz her zaman Zonguldakspor olacak&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi