Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ar-Ge Robot ekibi Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde şampiyon robotlarını sergiledi. Küçük misafirlerini ağırlayan öğrenciler, minik öğrencilere robotları tanıttı. Başarı süreci hakkında bilgi veren öğrencilerin kafile başkanı Tolunay Demirci, &[#]8220;Dünya değişiyor. Hayat değişiyor. Meslek Lisesi de değişiyor ve gelişiyor. Ar-Ge Robot ekibi Zonguldak halkına şampiyon robotlarını sergiliyor&[#]8221; dedi.
İki gün boyuncu Zonguldak halkına sergilenecek robotların yapımını gerçekleştirilen takımın kaptanı Ercan Çerçi, &[#]8220;Gidebileceğimiz bir üniversite yok. Biz önceki senelerde birkaç bölümü tercih edebiliyorduk. Bize eşitlik sağlansın. Normal liseyle eşit yarışalım. Elektrik elektronik bölümü öğrencisiyiz ama üniversite sınavında mühendisliği tercih edemiyoruz. Bu sorun giderilmelidir&[#]8221; diye konuştu.
7. Uluslararası ODTÜ Robot Yarışması, 13-14 Mart 2010 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi´nde 14 yabancı ülke ve Türk üniversiteleri ile meslek liselerinden toplam 564 robotun katılımıyla gerçekleştirilmişti. Toplam Kalite Yönetimi (TKY) kapsamında 2007 yılında kurulan Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ar-Ge Robot Ekibi, 7. Uluslararası ODTÜ Robot Yarışması´nda Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi gibi Türkiye´nin tanınmış üniversitelerinin yanı sıra 14 Avrupa ülkesinden katılan gurupları eleyerek, "Merdiven Çıkan Robot", "Slalom Robot" ve "Çöp Toplayan Robot" kategorilerinde birincilik, "Triatlon" kategorisinde ikincilik ve üçüncülük elde etmişti.
Editör: Pusula Gazetesi