Kdz. Ereğli Hatip Camii Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Özkan, ´Kutlu Doğum Haftası´ programı kapsamında, Kdz. Ereğli&[#]8217;de Kur&[#]8217;an&[#]8217;ı kerim ziyafeti sunulacağını ardından ise 2 bin kişilik pilav ve tatlı dağıtılacağını söyledi. Tüm Ereğli halkının da ücretsiz verem taramasından geçirileceğini belirten Özkan, &[#]8220;İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere nurlar saçan bir ışık olarak seçilmiş ve görevlendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin dünya-ya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası´na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Hatip Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak bizlerde bu çok anlamlı Kutlu Doğum Haftası´nı camimizin din görevlileri ve müftülüğümüzün de katkılarıyla halkımıza Kur´an ziyafeti vermek istedik. Bu vesile ile 2010 Dünya Kur´an-ı Kerim okuma şampiyonu olan Ali Tel, 2001 Türkiye Kur´an-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Atıcı ile, İshak Danış ve Hasan Lütfi Ramazanoğlu&[#]8217;nu davet ettik&[#]8221; dedi.
Dernek Başkanı Özkan, programın Kdz. Ereğli Hatip Camii&[#]8217;nde 19 Nisan Pazartesi günü, akşam namazının ardından başlayacağını ifade etti. Cemaate ve misafirlere 2 bin kişilik pilav ve tatlı ikram edileceğini belirten Özkan, 17 Nisan Cumartesi öğle namazından sonra 20 Nisan Salı akşam namazına kadar tüm Ereğli halkının cami önünde ücretsiz verem taramasından geçirileceğini kaydetti. Tüm ilçe halkını etkinliklere davet eden Özkan, açıklamasını şöyle tamamladı:
&[#]8220;Kutlu Doğum Haftası´nda, biz ümmetine düşen görev, ona inanma, itaat etme ve sevmenin yanında, O´nun insani vasıflarını üzerimizde taşımaya ve O´nun adını dünyanın her yerine eksiksiz ve kusursuz şekilde ulaştırmaktır. Bu anlamlı gecede bizlere destek veren Verem Savaş Derneği yönetimine ve çalışanlarına, verilecek olan yemekte katkıları bulunan hayırseverlere, davetimize katılacak olan değerli misafir hocalarımıza, il ve ilçe müftülerimize, şehrimizin kıymetli hocalarına ve şehrimizin değerli vatandaşlarına şimdiden teşekkür ederiz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi