Peygamberimiz Hazreti Muhammed&[#]8217;in doğumunun, yeryüzünün en önemli hadiselerinden biri olduğunu vurgulayan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yaptığı kutlama mesajında şunları söyledi:


&[#]8220;Peygamber efendimizin doğumunu anmaktan asıl gaye, getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda uyma azmimizi tazelemektir.


Aziz milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten güç kaynağımız olan İslamiyet&[#]8217;i daha iyi kavrayabilmektir. Çünkü onun getirdiği İslam mesajında, insana saygı var. İnsana merhamet ve şefkat var. Hak, hukuk ve adalet var. Fikir ve vicdan özgürlüğü var. Sevgi ve hoşgörü var. Doğruluk ve güven var. Ve daha nice güzel şeyler var.


Dinimizin bütün güzelliklerini peygamberimizde görmek mümkündür. Hazreti Muhammet sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Sevgiyi peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır.


Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası&[#]8217;nı kutluyorum. Bu özel günlerin insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi