Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi´nde müzik öğretmeni olarak görev yapan 41 yaşındaki Azmi Yılmaz, yaşları 10 ile 14 arasında değişen 260 öğrenciden oluşan karma enstrümanlı bir orkestra kurdu. Türkiye´nin en kalabalık orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda şehir stadında konser verecek.


Yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü merkezde öğretmenlik yapan Azmi Yılmaz, 3 yıl önce Türkiye´nin en büyük orkestrasını kurmak için bir proje hazırladı. Projesini kentteki ilköğretim okullarının müzik öğretmenleriyle paylaşan Yılmaz, gerekli desteğin de sağlanmasıyla 11 ilköğretim okulundan yetenekli öğrencileri seçti. Kurulma aşaması yaklaşık 2.5 yıl süren orkestra, çalışmalarına 5 ay önce başladı. Toplam 260 öğrenciden oluşturulan orkestrada gitar, keman, darbuka, bağlama, flüt, melodika, klarnet ve orf enstrümanları bulunuyor.


Azmi Yılmaz´ın ifadesine göre Türkiye´nin en kalabalık orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda şehir stadında konser verecek. Hayat Bayram Olsa, Arkadaşım Eşek, Senden Başka, Memleketim ve Thos Were The Days parçalarını çalacak olan orkestra, provalarını Yayla İlköğretim Okulu´nun tiyatro salonunda sürdürüyor.


Bugün gerçekleştirilen provada salonun alt ve üst katını tamamen dolduran öğrencilerin enstrümanlarla uyumlu bir şekilde parçaları çalması ilgiyle izlendi.


Henüz bir isim vermediği orkestranın Türkiye´nin en kalabalık orkestrası olduğunu söyleyen Azmi Yılmaz, "Temeli 3 yıl önce atılan orkestra ile 5 ay önce çalışmaya başladık. 23 Nisan´da ilk konserimizi şehir stadında vereceğiz. Öğrencilerimizle birlikte çok büyük bir heyecan yaşıyoruz. Bu yıl 23 Nisan bir başka güzel kutlanacak. 5 şarkı seslendireceğiz. Ben ve öğrencilerim, şimdiden ´gelecek yıl 23 Nisan´da ne yapabiliriz´ diye düşünmeye başladık" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi