Zonguldak´ın Çaycuma ilçesi belediye meclisi nisan ayı toplantısı Belediye Başkanı Mithat Gülşen başkanlığında yapıldı. Meclis Üyesi Yasemin Yamak´ın mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıya diğer meclis üyeleri, daire müdürleri birim amirleri, Çaycuma Ticaret ve Esnaf Odası temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından gündemdeki maddelere geçildi. Belediye Encümen üyeliklerine Ahmet Ali Başören ile Mustafa Topçu yeniden oy birliği ile seçildi. Plan Bütçe Komisyonuna Yasemin Yamak, Mustafa Muslu, İlhan Özkara yeniden oy birliği ile seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine Hamdi Aydın, Engin Köktürk, Nusret Yakıcı yeniden oy birliği ile seçildi. Kısmi kanalizasyon şebekesi Kesin Projesi Yersel Tetkik tutanağı görüşüldü. Zabıta Komiserliği tarafından hazırlanan ilçe pazaryerleri yönetmeliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bu arada, Belediye Zabıta Komiseri Halit Mısırlı, Tuhafiye pazarındaki yeni düzenlemeler ile ilgili olarak meclise bilgi verdi. Zonguldak Diyabetliler Derneği´nin şebeke suyu kullanım ücretinde indirim yapılması ile ilgili talebi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı adına tahsisi yapılan alanın uygulama imar palanına göre yeniden düzenlenmesi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazılarına istinaden sosyal tesisler bünyesindeki binalardan 200 öğrenci kapasiteli konut tahsisi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Sosyal tesisler bünyesinde bulunan 8 blok ile sosyal bina ve çay bahçesi alanının Çaycuma Belediyesi çalışanları üniversite öğrencileri Barındırma ve Yardımlaşma Derneğine 3 yıllığına tahsisi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İmar artığı konumundaki 15 ada, 34 parsel 358 ve 359 numarada kayıtlı taşınmazların satışı için görüşülerek, oy birliği ile encümene yetki verildi. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü adına tahsisi yapılan 9 adet blok ve sınırladığı alanın uygulama imar planına göre yeniden düzenlenmesi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. İmar planı değişikliklerine yapılan itirazlar görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edilirken, belediye başkanının bir yıllık faaliyet raporu, Yazı İşleri Müdürü Özlem Kaydır tarafından okundu ve oy çokluğu ile kabul edildi. 2009 yılı gelir ve gider ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemleri hakkındaki denetim komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Denetim Komisyonu raporunun kabulünden sonra söz alan Belediye Mali Hizmetler Müdürü Körpüş Mısırlı, &[#]8221;Denetim komisyonumuz ön yargısız, örnek bir çalışma sergileyerek, gelir ve gider kayıtlarını bir bir inceleyip denetimini sonlandırmıştır. Bu çalışmasından dolayı denetim komisyonumuz meclisin huzurunda teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Mezbaha kesim ücretleri Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. Türlü İşler Komisyonunu Elif Okur Türkkan, Ahmet Ali Başören, Bahri Malakçı yeniden seçildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Almanya gezisi ile ilgili olarak bilgi verdikten sonra, gurbetçilerin belediyeye verdiği hizmetlere pozitif yaklaştığını ve çalışmalardan memnun kaldıklarını dile getirdi. Gülşen, alınan kararların Çaycuma´ya hayırlı olması dileğinde de bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi