AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yakup Ulupınar ve bazı teşkilat mensupları, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ve bazı CHP´li yöneticilerle birlikte çay bahçesinde bir araya gelerek, Bartın ve ülke gündemi ve termik santral konusunda karşılıklı sohbet etti. Geçen hafta gerçekleştirilen CHP İl kongresinde İl Başkanlığına seçilen Selim Karakaş´ı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Milletvekili Tunç, Karakaş´a görevinde başarılar diledi. İl Başkanı Selim Karakaş da Milletvekili Tunç´a teşekkür ederek, Bartın için gerçekleştirilecek çalışmalarda yanlarında olacaklarını söyledi.


Kömür üretime geçmeli


Amasra´ya yapılmak istenen termik santral konusunun da gündeme geldiği sohbette konuşan Milletvekili Tunç, Amasra´ya zarar verecek, turizm potansiyelini etkileyecek, çevreye ve doğaya zararlı bir faaliyete izin verilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Milletvekili Tunç; "Hiç kimsenin endişesi olmasın, Amasra´nın garantisi biziz" dedi. Amasra´da özel sektörün madencilik alanında çok önemli bir yatırım gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Tunç, "Açılan üç adet kuyu eksi 800 metre derinliğe kadar iniyor. Bu büyük yatırımın bir an önce tamamlanarak, kömür üretimine geçilmesini istiyoruz. Bunun için de özel sektörün desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.


Karşıyım, değilim tavrı olmamalı


Özel sektörün termik santral ile ilgili ÇED Başvurusunun bulunduğunu kaydeden Milletvekili Tunç, bu konunun hukuki bir süreç olduğunu, kimsenin endişe duymaması gerektiğini ifade etti. Milletvekili Tunç; "ÇED süreci başladığında konu en nice detaylarına kadar incelenecektir. Ve ona göre bir karar verilecek. Eğer bir sanayi faaliyeti çevreye zarar verecekse ve bu zararı giderecek bir çözüm yolu da önerilemiyorsa ÇED süreci olumsuz sonuçlanacaktır. Olaya baştan karşıyım ya da karşı değilim şeklindeki bir tavır doğru değildir. Türkiye´nin enerji ihtiyacının yerli kaynaklarla sağlanması ekonomimiz açısında önemlidir. Biz hep başından beri şunu söylüyoruz" şeklinde konuştu.


Amasra´yı marka yapmak istiyoruz


Amasra´nın turizm değerlerini ortaya çıkartmak istediklerini ifade eden Milletvekili Tunç; "Amasra´yı turizmde değerlendirmek ve bir marka yapmak istiyoruz. Onun için Amasra Yolcu iskelesini yapıyoruz. Onun için Bartın-Amasra duble yolunu tamamladık. Şimdi de Amasra´ya modern bir adliye sarayı inşa ediyoruz. Amasra müzesinin onarımını gerçekleştiriyoruz. Bedesten, Cenova şatosu gibi tarihi eserlerimizi ayağa kaldırmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kimsenin bu konuyu siyaset malzemesi yapmaması gerekir. İlgili firma da çevreye ve turizme zarar verecek bir faaliyetin içerisinde olamayacağını belirtmektedir. Amasra´daki kömürün çıkarılması gerekiyor. Bu kömürün enerjiye dönüştürülmesi için yapılacak santralle ilgili olarak uygun yer neresi ise orası bulunacaktır. Hiçbir ekonomik değer insan sağlığından daha önemli değildir" ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi