Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine bağlı Dağüstü köyünde Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından hayvanlara şap aşısı vuruldu. 10 yaşındaki Sedanur Karakuş´un da "Boncuk" isimli kedisine şap aşısı yapıldı. Aşının ardından bilinmeyen bir nedenle bir gün sonra kedi öldü. Boncuk´un ölmesi nedeniyle çok üzülen Sedanur, kedisi için evlerinin bahçesine bir mezar yaptı. Kedisinin mezarının başına çiçek koyan Sedanur, Boncuk´un adını ve ölüm tarihini mezar başına yazdı. Her gün Boncuk´un mezarının başına giden Sedanur, kedisi için gözyaşı döküyor.
SEDANUR´DAN KEDİSİNE DUYGU YÜKLÜ ŞİİR
10 yaşındaki Sedanur Karakuş, kedisi Boncuk için bir de duygu yüklü bir şiir yazdı. Sedanur kedisi Boncuk´a şu şiiri yazdı:
BONCUĞUM
"Oda aileden biriydi / Güzel yüzlü kedimdi/ Keşke bırakmasaydı bizi/ Benim canım Boncuğum / Öldüğüne inanamıyorum/ Hasretine dayanamıyorum/ Seni çok seviyordum/ Benim canım Boncuğum/ Mekanın cennet olsun/ İçin sevgiyle dolsun/ Beni çok seven/ Benim canım Boncuğum/ Hani koşardın ya benimle/ Yarış ederdik ya hep seninle/ Şimdi çok özledim seni/ Benim canım Boncuğum/ Seni her gün ziyaret ediyorum/ Seni çok özlüyorum/ Mezarında rahat uyu/ Benim canım Boncuğum."
Sedanur´un babası Ercan Karakuş da, "Kızımın kedisi Boncuk aşı yapıldıktan bir gün sonra öldü. Neden öldüğünü bilmiyoruz. Kızım kedisini çok seviyordu. Onun için bahçeye mezar yaptı. Her gün mezarın başına gidiyor ve ağlıyor. Biz teselli etmeye çalışıyoruz ama kedisini çok özlediğini söylüyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi